Slik lærer Google-bilen å kjøre selv
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Slik lærer Google-bilen å kjøre selv

Ny video forklarer hvordan bilene har blitt smartere i trafikken.

Google er godt i gang med å teste selvkjørende biler, noe de har vært interessert i å utvikle og kommersialisere i flere år allerede.

Nå har noen av de som jobber med dette hos Google lagt ut en forklarende video som viser hvilke hindringer de har støtt på i trafikken under testing, og hvordan de selvkjørende bilene «lærer» underveis, skriver Tech Crunch.

Googles selvkjørende biler har kun kjørt rundt i Mountain View – der Google holder til. Totalt har testbilene kjørt 700 000 miles (1 126 500 kilometer) for å sanke erfaring.

Fungerer bra

Hele konseptet med selvkjørende biler kan kanskje virke litt uforsvarlig eller risikabelt. Hvem tar ansvaret (og regningen) hvis bilen feilberegner og krasjer? Samtidig skal det angivelig være slik at Googles selvkjørende biler kjører bedre enn en god del menneskelige sjåfører allerede. Årsaken er at sensorene i smart-bilen ikke blir «trøtte» eller ufokuserte, for de observerer alt som skjer i trafikken kontinuerlig.

Likevel er det fascinerende å se hvor velfungerende slike løsninger allerede er, og det er nettopp det du får se i videoen under:

Vi har mye spennende å se fram til i fremtiden:

Her er 16 kommende teknologier som kan forandre verden »

(Kilde: Tech Crunch)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen