Her tas et virtuelt selfie-bildet fra inne i VR-verdenen.
Her tas et virtuelt selfie-bildet fra inne i VR-verdenen. (Bilde: YouTube)

Slik kan VR-fremtiden bli for Facebook-brukere

Viste blant annet frem «virtuell selfie-stang» på utviklerkonferansen sin.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Facebook har som kjent kjøpt opp Oculus Rift-produsenten, men ennå har vi ikke fått servert så altfor mange eksempler på akkurat hvordan Facebook har tenkt å utnytte VR-teknologien. Som UpLoadVR melder har selskapet omsider gitt oss et ganske spennende innblikk i hva som kan vente oss.

Demonstrasjonen skjedde på Facebooks utviklerkonferanse F8 nylig, og tok først og fremst sikte på å vise ulike måter å dele det virtuelle rommet med andre på.

Virtuell selfie-stang

Det mest spenstige konseptet var en slags bildedelingsfunksjon hvor brukerne befant seg «inne» i et 360-graders bilde av ulike kjente landemerker, blant annet Big Ben i London. I dette rommet kan man kommunisere med venner, som representeres ved virtuelle hoder og hender.

Deling av tegnede objekter i VR-rommet var et annet kuriøst konsept som ble demonstrert på F8-konferansen.
Deling av tegnede objekter i VR-rommet var et annet kuriøst konsept som ble demonstrert på F8-konferansen. Foto: YouTube

I demonstrasjonen av konseptet ble det til og med dratt frem en virtuell selfie-stang, slik at man kan ta et selfie-bilde med virtuelle versjoner av venner foran landemerkene, og deretter laste bildet opp på Facebook.

Det ble også vekslet mellom ulike omgivelser ved å åpne nye 360-graders bilder. Dette ble gjort ved å gripe tak i noen små «baller» med bilder på i VR-verdenen, som representerte forskjellige steder.

Deling av tegninger

En annen funksjon som ble vist frem var muligheten for å lage tegninger i VR-rommet, for så å la andre bruke disse som «objekter» i VR-verdenen. Et eksempel var et slips som ble tegnet av den ene brukeren, som så ble satt på avataren av den andre personen.

Ennå er det altså kun snakk om en teknologidemo, og det er selvsagt høyst uvisst om eller når disse konseptene materialiserer seg. Under kan du se UpLoadVR sin video av demonstrasjonen.

Her er et annet nytt tilskudd i Facebooks VR-satsing: Dette VR-kameraet er ganske heftige saker »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen