Slik kan framtidens lastebiler se ut
Teknofil
(Bilde: Walmart)

Slik kan framtidens lastebiler se ut

Sjekk Walmarts aerodynamiske konsept.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Den enorme butikkjeden Walmart er nok mer kjent for sine enorme butikker og kjøpesentre enn sine fremkomstmidler. Likevel har de nylig produsert en lastebil kalt WAVE (Walmart Advanced Vehicle Experience), som skal fungere som et konsept for hvordan framtidens lastebiler kan se ut. 

Lett og aerodynamisk

Konseptet ser utvilsomt noe spesielt ut fra utsiden. Walmart har bygd lastebilen i så lette materialer som mulig for å gjøre den så effektiv som mulig, og selv lastecontaineren bak er laget av karbonfiber. Den uvanlige formen på lastebilen gjør at WAVE er 20 prosent mer aerodynamisk enn tradisjonelle lastebiler, hevder Walmart. 

Under panseret er det flere spennende teknologier som jobber i tandem. Bilen blir drevet av både en mikro-turbin som tar inn luft fra fronten, i tillegg til en motor som ifølge Walmart takler både diesel, naturgas, biodiesel eller "andre typer brensel som fortsatt er under utvikling". 

Ikke ment for masseproduksjon

Førersetet er plassert i midten, slik at man skal ha full oversikt til begge sider når man kjører. Rattet er omringet av to LCD-skjermer som alltid skal vise relevant informasjon, og skulle man bli trøtt når man kjører, er det bare å krype inn i soverommet i bakdelen av førerhuset. 

Lastebilen er fortsatt bare på konseptstadiet, og vil trolig aldri bli masseprodusert. 

— Selv om vi kanskje aldri får se WAVE på veiene, er dette en fin måte for oss å teste ny teknologi og nye tilnærminger, uttalte Walmart-sjefen Doug McMillon i en pressemelding.

Volvo skryter også av lastebilene sine: 
Denne lastebilen blir styrt av en hamster »

(Kilde: Pocket-Lint)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen