Konseptbilde av en selvkjørende bil. (Bilde: Rinspeed.)

Slik kan en selvkjørende bil se ut

Er dette fremtidens garanti for trafikksikkerhet?

Vi har i lengre tid hørt snakk om at det i fremtiden ikke lenger finnes sjåfører, og at alt er styrt av datamaskiner. Dette gjelder også biler, i den forstand at de blir "selvkjørende".

For noen kan dette høres dystopisk ut og minne om science fiction der maskinene plutselig snur seg mot menneskene, men slik tenkte ikke sveitserne i konseptavdelingen til bilprodusenten Rinspeed.

Som å sitte hjemme ved frokostbordet

Mens de fleste som snakker om selvkjørende biler først og fremst fokuserer på automatisk parkering, avstandsmåling og optimal fartstilpasning, har Rinspeed også tatt med et annet – og for folk flest langt viktigere – aspekt. Rinspeed har nemlig laget konseptbilder som viser hvordan selve interiørløsningen kunne sett ut.

Selskapet ser for seg at man skal kunne snu setene, nyte en kaffe og lese avisen på vei til jobben om morgenen, mens bilen tar seg av kjøringen. Dette viser de i konseptbildene av en bil de kaller "XchangE". Flere ting i interiøret er ifølge selskapet inspirert av en flykabin, deriblant setene og rattet (ja, det er et ratt). Setene kan legges helt ned, men det spørs hvor mange som faktisk greier eller har nerver til å faktisk sove mens en maskin suser av gårde på motorveien uten noen menneskelig kontroll (...).

Enda et konseptbilde.
Enda et konseptbilde.Foto: Rinspeed.

Det er ikke bare biler som blir mer attraktive for tiden: 
Qatar Airlines har utstyrt dette flyet med et eget Androidsystem! »

(Kilder: Rinspeed, Gizmag)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen