Skal du kjøpe en Galaxy Note 7 bør du se etter en svart firkant for å sikre deg at den er trygg
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Skal du kjøpe en Galaxy Note 7 bør du se etter en svart firkant for å sikre deg at den er trygg

Samsung har begynt å levere mobiler som ikke eksploderer.

Lanseringen av den nye brettmobilen Note 7 ble et aldri så lite mareritt for Samsung etter at forbrukere begynte å rapportere om brannfarlige batterier, som førte til at selskapet stanset salget og satte i gang tilbakekalling. 

Siden problemet ikke gjelder alle Note 7-modeller kan det være vrient å vite akkurat hvilke som er rammet. Nettopp derfor forteller Samsung deg nå hvordan du enkelt kan forsikre deg om at modellen du har mottatt er trygg å bruke.

Samsung har plassert en sort firkant på pakkeetiketten til de nye, sikre telefonene.
Samsung har plassert en sort firkant på pakkeetiketten til de nye, sikre telefonene. Foto: Samsung

Sort firkant

Det ene tiltaket Samsung har iverksatt er at de har plassert en sort firkant på etiketten på boksen som telefonen kommer i. Dette symbolet indikerer at telefonen er av de nye, sikre variantene.

I tillegg til dette har Samsung sluppet en liten programvareoppdatering som endrer batteriikonene på trygge Note 7-modellene til en grønn utgave. Det nye, grønne batteriikonet vil være synlig både i statuslinjen, på «alltid på»-skjermen og på skjermen hvor man slår av mobilen, som blir synlig når man holder inne på-knappen.

Dette grønne batterisymbolet indikerer at mobilen er trygg.
Dette grønne batterisymbolet indikerer at mobilen er trygg. Foto: Samsung

Kan føre til eksplosjon

Samsung håper med dette at så mange som mulig velger å erstatte mobilene sine om de er i faresonen. Selskapet meldte i begynnelsen av september at de tilbyr seg å sende ut nye Note 7-modeller til dem som er rammet, og sendte senere ut en sterk oppfordring til brukere om å benytte tilbudet.

Batteriproblemene på Note 7, som skal ha skyldes en sjelden produksjonsfeil, er ganske alvorlige. Vi har allerede sett eksempler på hvordan batteriproblemene kan føre til eksplosive Note 7-telefoner.

Batteritrøbbel til tross, Note 7 er en knalltelefon: Vi konkluderte med at den omtrent er så heftig som en mobil kan bli » 

(Via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen