Slik kan du enkelt overføre bilder til tre
(Bilde: YouTube)

Slik kan du enkelt overføre bilder til tre

Ingen avanserte teknikker kreves.

Om man ønsker fysiske utgaver av bildene man har liggende på datamaskinen er det jo gjerne det å skrive ut bildene på vanlig papir som er den konvensjonelle ruten å gå, men det finnes jo alltids dem som har en hang til mer kreative løsninger for større estetisk særpreg.

Nettstedet Lifehacker melder nå om en fyr som har pønsket ut en veldig enkel metode for overføring av bilder til et ganske uvanlig materiale, nemlig treplater.

Det er Steve Ramsey, mannen bak det tre-relaterte hobbynettstedet Woodworking for Mere Mortals, som har kommet opp med teknikken. Fremgangsmåten krever verken spesielle fingerferdigheter eller utstyr, og får også overføringen unnagjort i en fei.

Brukte etikett-papir

Det Ramsey gjorde var simpelthen å først skrive ut motivet med en vanlig fargeblekkskriver, men med en liten vri. I stedet for å skrive ut på på vanlig papir, brukte han ark som kommer med klebrige etiketter. Disse etikkene fjernet han så fra papiret for å eksponere det glatte underlaget.

Dette underlaget absorberer ikke blekket, og dermed forblir blekket på papiret vått. Deretter er det bare å legge papiret over en treplate for å overføre bildet til treet. Blekket vil da tørke med en gang.

Om du har lyst til å prøve metoden minner Ramsey om at man bør velge en lys tresort slik at de hvite områdene av bildene blir lysest mulig, siden skriveren som kjent ikke skriver hvitt. Om du skal ha tekst på bildene må du også husker på å speilvende originalteksten.

Han anbefaler også å bruke bilder med sterke farger, siden treet reduserer en del av fargemetningen. For å fremheve fargene bedre la Ramsey på en dæsj spraylakk, som faktisk så ut til å utgjøre en ganske stor forskjell. Demonstrasjonsvideo av teknikken kan du se under.

Det finnes mange nyttige amatørtips:
Slik kan du digitalisere lysbilder lynkjapt »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen