Slik kan du enkelt lage proff lyssetting for en billig penge
(Bilde: Skjermdump/YouTube)

Slik kan du enkelt lage proff lyssetting for en billig penge

Kan lages med enkle husholdningsredskaper.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kreative selvbyggere finner stadig opp nye tips og triks som kan gi hobbyfotografer mulighet til å oppnå gode tekniske resultater uten å måtte investere i kostbart utstyr. Nå har nettstedet PetaPixel fanget opp et knippe nyttige idéer for billig lyssetting.

I en video lastet opp på nettstedet YouTube deler den populære fotografikanalen DigitalRevTV fem tips til hvordan du kan lage effektive lyssettingredskaper med svært rimelige husholdningsmaterialer.

Papir til unnsetning

Videoen, som varer litt over ti minutter, viser deg blant annet hvordan man kan utnytte bakepapir til å lage ulike typer lysdiffusere, som kan gi spesielt gode resultater ved for eksempel produktfotografering.

For eksempel kan man lage et lysbord som lyses opp ved hjelp av en vanlig bordlampe eller lignende. Til å justere lyset på selve objektet/subjektet kan man teipe fast et stykke bakepapir på bilderammer som ikke er i bruk, noe som gir lette, mobile diffusere man kan flytte fritt rundt.

Pringle-boks til blitsen

Videoen byr også på et tips som innebærer å bruke en tom Pringle-boks, et objekt vi for øvrig også har sett i andre fototriks, til å fokusere blitslyset for større kontroll på retningen og radiusen til lyset.

Ellers tipser DigitalRevTV om at det går an å bruke mange forskjellige husholdningsobjekter som softbokser, og at vanlige tekstiler, fortrinnsvis hvite, i så måte fungerer godt til å gjøre lyset mykere. Hele videoen kan du se under, og sjekk også YouTube-kanalen til DigitalRevTV for flere videoer.

Om du har behov for ekstra kraftig lys bør du vurdere dette prosjektet: Slik lager du en potent lyskaster for fotografering og film »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen