«Hardtarbeidende ansatt manipulerer App Store-rangeringer»
Teknofil
«Hardtarbeidende ansatt manipulerer App Store-rangeringer» (Bilde: Weibo)

Slik havner apper på topp 10-listene i App Store

Dette bildet avslører jukseteknikken.

For å tjene penger på en app, er det ofte helt avgjørende å havne høyt på topplistene. Tidligere var det noen som prøvde seg på manipulering av App Store-listene ved hjelp av såkalte bot-programmer, som lastet ned appene tusenvis av ganger. Apple skal ha klart å sette en stopper for dette i senere år.

Trykk for bildet i full størrelse.
Trykk for bildet i full størrelse. Foto: Weibo

Derimot viser et nytt bilde som har dukket opp på Weibo – «Kinas Twitter» – at juksemakerne fortsatt har sine metoder, skriver The Verge. Bildet viser en ung kvinne som sitter ved arbeidsstasjonen sin og tilsynelatende laster ned den samme appen på rundt femti iPhone 5C-mobiler.

Bildeteksten på Weibo var etter sigende noe som kan oversettes til «Hardtarbeidende ansatt manipulerer App Store-rangeringer».

På bildet kan det se ut som hun har en tilsvarende arbeidsstasjon både til høyre- og overfor seg. Ved å bruke mennesker til å utføre arbeidet, fremfor datamaskiner, gjør bakmennene det vanskelig for Apple å oppdage juksingen.

Dyrt med juks

Tech in Asia har ikke klart å bekrefte ett hundre prosent at bildet stammer fra en App Store-manipuleringstjeneste, men antyder at det i alle fall ikke er usannsynlig. Et kjapt søk avslører nemlig at det finnes dusinvis av slike tjenester i Kina, ifølge nettsiden.

Det sirkulerer også prislister på nettet. For å få en app på topp 10-listen i Kina, må man angivelig ut med rundt 85 000 kroner, og deretter koster det en halv million per uke å holde på plasseringen. Prisen avtales normalt via en kinesisk meldingstjeneste som heter QQ.

Apple har gjort det svært godt på det kinesiske markedet det siste året, og derfor kan det også være veldig lukrativt å slå igjennom med en populær betalingsapp.

Nettstedet App Annie viser en oversikt over hvilke apper som gjør suksess i den kinesiske App Store for øyeblikket. Vi har imidlertid ingen mulighet til å bedømme om noen av disse aktørene har betalt seg til topps. Shenzen Tencent har flere av topplasseringene. Dette selskapet er imidlertid som «Kinas Google» å regne, så de trenger neppe slike juksetjenester for å havne høyt opp.

Nå blir iPhone- og iPad-apper dyrere
Apple skrur opp prisene »

(Kilder: The VergeTech in AsiaApp Annie, Sina Weibo)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen