Apple i alle regnbuens farger under San Francisco Pride Celebration and Parade.
Teknofil
Apple i alle regnbuens farger under San Francisco Pride Celebration and Parade. (Bilde: Skjermdump fra YouTube/Apple/Teknofil.no/montasje)

Slik har du neppe sett Apple-logoen før

Apple slår et slag for Gay Pride i sin nyeste promo-video.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Tim Cook dukket også opp for å ta bilder med deltagerne.
Tim Cook dukket også opp for å ta bilder med deltagerne. Foto: Skjermdump fra YouTube/Apple

For omtrent én uke siden ble likekjønnet ekteskap en grunnlovsfestet rettighet i hele USA, etter en dom fra landets høyesterett. Det sammenfalt godt med San Francisco Pride Celebration and Parade, og Apple bestemte ifølge PhoneArena seg for å slenge seg med i feiringen. Etterpå lagde teknologigiganten en promo-video av det hele og la den ut på YouTube.

Selskapet troppet opp med haugevis av ansatte, og til og med toppsjef Tim Cook – som er åpen om sin egen homofile legning – dukket opp for å ta selfies med deltagerne. Det kanskje aller mest synlige var bannerne, som var preget av en riktig så fargesterk eplelogo.

Slik så Apples logo ut før fargene ble fjernet i 1998. Logoen i videoen ser nærmest ut som en slags moderne versjon av den gamle logoen.
Slik så Apples logo ut før fargene ble fjernet i 1998. Logoen i videoen ser nærmest ut som en slags moderne versjon av den gamle logoen. Foto: Apple

Det ser nesten litt ut som om Apple har funnet tilbake til røttene sine, for helt frem til 1998 hadde selskapet en nokså fargesprakende logo – før denne ble byttet ut med den ensfargede vi kjenner i dag. Apple har selvfølgelig et moralsk påskudd for det hele, og lagde videoen under påskuddet «Inclusion inspires innovation». Eller på godt norsk: «Inkludering inspirerer til nyskaping». Uansett, ta en titt på Apples bidrag til Gay Pride-festivalen under:

Det er ikke bare Apple som er opptatt av homofiles rettigheter: 
Sjekk ut Googles sjarmerende homo-hyllest »

(Kilde: PhoneArena, NRK)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen