Slik har du aldri sett Nord-Korea før
Teknofil
(Bilde: Skjermdump/JT Sing)

Slik har du aldri sett Nord-Korea før

Se den utrolige «timelapse»-videoen filmet i Pyongyang.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ikke mange steder på jordkloden som er så godt skjult som Nord-Korea. Diktatoren Kim Jong-un styrer landet med jernhånd, og kontrollerer alt fra politikk til medier. Det betyr blant annet at utenlandske turister sjeldent får lov til å verken dokumentere eller fotografere noe som helst mens de er på besøk.

Derfor er det ekstra overraskende at det nå har dukket opp en såkalt timelapse-video fra landets hovedstad Pyongyang, som ikke er laget av nord-koreanerne selv. I stedet er det to menn, JT Sing og britiske Rob Whitworth, som står bak videoen, som gir oss et unikt innblikk i Nord-Koreas viktigste og største by.

Visse begrensninger

De to fotografene måtte inngå en avtale med et statseid, nord-koreansk turistbyrå for å få tillatelse til å fotografere, og måtte blant annet skrive under på å ikke inkludere bilder av bygningsplasser, uferdige hus eller militærpersonell.

Videoen gir oss likevel et sjeldent sniktitt på hvordan mennesker lever i Pyongyang. Vi ser barn leke utendørs, arbeidere ta kollektivtrafikk til jobben og politibetjenter som dirigerer bilene i trafikken. 

Se den lekre videoen under: 

Videoer som dette tar mye tid å lage:
Se så mye jobb som ligger bak en timelapse-video »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen