(Bilde: Dubai360)

Slik har du aldri sett en flyplass

Se 1000 fly lande og ta av på tre minutter.

Det har blitt stadig mer vanlig å se «Timelapse»-videoer på nettet, men vi lar oss fortsatt imponere av de hypnotiske bevegelsene slike videoklipp får frem. Denne gangen er det Dubais internasjonale flyplass som har blitt avbildet og fotografert, og resultatet er lamslående.

Enorm jobb

Timelapse-videoer blir laget ved å ta tusenvis av stillbilder over en lang tidsperiode, for å så sette dem sammen til en video - gjerne ved å vise 24 eller 30 bilder i sekundet. I dette tilfellet er det imidlertid ikke bare brukt ett kamera, men fire kameraer med ekstreme vidvinkelobjektiver. Dette har gjort at de har klart å fange hele flyplassen på film over et helt døgn. 

Det ble tatt 88 000 bilder i løpet av 30 timer, som senere ble limt sammen til 22 000 panoramabilder. Det er disse superbrede fotografiene som blir vist i filmen - én etter én. 

I videoen under har de "bare" brukt 24 timer av klippene, for å vise hvordan et helt døgn ser ut på flyplassen. I løpet av videoen snurrer flyplassen nøyaktig to runder, og det lange terminalbygget kan brukes som enorme klokkearmer som viser tiden. 

Se den utrolige videoen under, og legg merke til at du kan stille oppløsningen helt opp til 4K hvis du har en enorm skjerm: 

 

Du kan også sjekke ut en interaktiv video av flyplassen på Dubai360, som lar deg flytte kameraet rundt selv, og zoome inn på detaljer. 

Vil du prøve selv? 
Se så mye arbeid som ligger bak en timelapse-video »

(Kilde: Dubai360 via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen