Mattegeni "hacket" dating-side for å få bedre treff
Teknofil
(Bilde: Shutterstock)

Mattegeni "hacket" dating-side for å få bedre treff

Gikk fra å være omtrent ukjent til å få hundrevis av henvendelser.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sjekkenettsteder er skapt for å bringe single mennesker sammen, og som millioner av mennesker verden over prøvde matematikeren Chris McKinlay å finne kjærligheten på nettet. Han var medlem på nettstedet OKCupid, men selv om han var omringet av 80 000 single kvinner i området sitt, mente algoritmene til sjekkenettstedet at veldig få av dem var en god match for McKinlay.

Kjærlighet i tall

Han valgte å løse problemet som en matematiker, og satte igang med å føre statistikk over kvinnene i Los Angeles ved hjelp av et dusin automatiserte programmer han lagde.

Han vektet drøssevis av parametere opp mot hverandre, og ettersom OKCupid tar utgangspunkt i at medlemmene svarer på hundrevis av spørsmål for å sette medlemmer sammen, var det mye data å ta av. 

Brukte universitetets superdatamaskin

Prosjektet hans krevde en hel del datakraft for å kunne tygge unne all dataen han var ute etter. Heldigvis jobbet McKinlay på et av de største universitetene i området, UCLA, og fikk brukt universitetets superdatamaskin til å kverne ut informasjonen han var ute etter. 

Det hele resulterte i at han gikk fra å bare være kompatibel med en håndfull kvinner i Los Angeles, til at OKCupid mente at tusenvis av kvinner ville være en god match for han. Han ble kontaktet av hundrevis av interesserte damer, gikk på drøssevis av stevnemøter, og fant til slutt kjæresten sin. 

Les hele den utrolige historien hos Wired.

Er du klar for Valentinsdagen neste måned? 
Her er 10 teknofile tips som gjør dama blid »

(Kilde: Wired via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen