(Bilde: Starbug)

Slik «hacket» han iPhone 5S

Brukte 30 timer på å komme seg forbi Touch ID-sensoren.

Det tok ikke lang tid fra Apple lanserte iPhone 5S med fingeravtrykksleser, til en luring i Tyskland klarte å "hacke" den sikre Touch ID-sensoren

Nå har den tyske hackeren, kalt Starbug, sluppet en video som viser hvordan han gjennomførte det han kalte den ukompliserte og trivielle prosessen. 

Lang prosess

I videoen ser vi hvordan han først skanner ett fingeravtrykk, printer det ut, lager en ru overflate ved hjelp av diverse metoder, før han gnir litt trelim over det hele, for å lage en falsk fingeroverflate han kan bruke for å lure telefonen.

Hele prosessen skal ha tatt rundt 30 timer fra han først pakket opp iPhonen til han fikk laget en pålitelig løsning, røper Starbug i et intervju med Ars Technica.

Nå som han vet hvordan han skal gjennomføre prosessen og hvilke fallgruver han skal unngå, sier han at det kan bli gjort på en halvtime. Men er prosessen triviell?  

Ikke bare-bare

Dette er fortsatt en prosess som krever både tid, arbeid, kunnskap og en hel del utstyr. Det er ikke noe kameratene dine kommer til å gidde å gjøre på puben når de vil endre Facebookstatusen din, og med mindre du har noe livsviktig på telefonen din er du nok ganske trygg uansett. 

Se videoen under: 

(Kilde: 9to5mac og Ars Technica)

Kommentarer (1)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen