TIPS: Slik gjør du Launchpad nyttig
Tips

Slik gjør du Launchpad nyttig

Et lite program gjør underverker for OS X Lion.

Applikasjonsprogrammet Launchpad er egentlig en ganske fin tjeneste i Mac OS X Lion. Man trykker på en knapp, og vips får man oversikt over alle applikasjonene du har installert på Macen din. Problemet er at Apple ikke har latt deg kontrollere hvilke applikasjoner som blir vist, og hvis du ikke aktivt går inn for å holde orden i applikasjonsmappen din, vil ting raskt se veldig rotete ut.

Launchpad bruker helt enkelt hele applikasjonsmappen din og alle applikasjoner og mapper den inneholder, og viser alle sammen i en iOS-lignende oversikt.

Raskt og enkelt

Hvis du vil bruke Launchpad, men synes det er litt for rotete nå som du har installert så mange applikasjoner, kan du prøve ut det lille programmet kalt Launcpad-Control. Så fort du har lastet det ned og installert det dukker det opp som et eget ikon på innstillingspanelet på Macen din.

Det er enkelt å fjerne applikasjonene man ikke vil vise på Launchpad. Vi fjernet programmer som avinstalleringslenker og programmer vi aldri bruker.
Det er enkelt å fjerne applikasjonene man ikke vil vise på Launchpad. Vi fjernet programmer som avinstalleringslenker og programmer vi aldri bruker.

Launchpad-Control lar deg, som navnet tilsier, kontrollere hva du skal vise på Launchpaden. Du får opp en liste med sidene som allerede finnes der og alle applikasjonene som ligger der, og alt du trenger er å huke av for ting du ikke vil skal vises. Du kan også dra rundt på de ulike applikasjonene for å endre rekkefølge, og til og med opprette grupper, for enda bedre oversikt.

Det tok bare et par minutter før Launchpaden vår plutselig var langt mer ryddig, og vi fikk litt mer lyst til å bruke tjenesten i OS X Lion.

Ute etter flere minitips? Sjekk ut resten av tipsene våre.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen