Slik ser logoen til den nye tjenesten ut.
Teknofil
Slik ser logoen til den nye tjenesten ut. (Bilde: Google)

Slik funker Googles nye mail-app

Inbox skal rydde opp i innboksen din på en helt unik måte.

E-post er noe som stammer tilbake til de tidligste datamaskinene med internett, og formålet med tjenesten har stort sett forblitt den samme som alltid: å sende informasjon via tekst og filer. Googles kommende mail-app, «Inbox», gir imidlertid et helt nytt syn på hvordan e-post-klienten burde fungere, ved å vise informasjonen fra mailene på en helt ny måte, ifølge PhoneArena.

Samler viktig informasjon i pakker

Inbox er fortsatt en mail-tjeneste i bunn og grunn, men den har flere interessante nyvinninger på lager. Det mest «revolusjonerende» med den nye tjenesten er kanskje at den ikke viser de individuelle mailene hver for seg, men grupperer dem i små «pakker». Slik kan du for eksempel sjekke over alt som omhandler regninger, fakturaer og finans uten å samtidig måtte gå gjennom feriebildene fra venninna samtidig. Google har kalt denne tjenesten «Bundles».

Du får to nye tjenester i Inbox. «Highlights» samler den viktigste informasjonen fra mailene dine i en oversiktlig liste, mens «Bundles» grupperer liknende mailer i små pakker.
Du får to nye tjenester i Inbox. «Highlights» samler den viktigste informasjonen fra mailene dine i en oversiktlig liste, mens «Bundles» grupperer liknende mailer i små pakker.Foto: Google

Dette minner litt om det som skjedde i forrige oppdatering av Gmail, der man fikk faner for forskjellige type mail. Inbox tar imidlertid det hele til et nytt nivå

Inbox samler også den absolutt aller viktigste informasjonen i såkalte «Highlights», som små kort lik de du finner i Google Now. Disse kan sveipes bort, og gir rask og enkel oppdatering av den viktigste informasjonen.

Med «Reminders» og «Assists» vil appen fylle ut dine egne påminnelser med viktig informasjon.
Med «Reminders» og «Assists» vil appen fylle ut dine egne påminnelser med viktig informasjon.Foto: Google

Ellers er det to andre tjenester som er veldig viktige i den nye epost-appen, nemlig muligheten til å legge inn påminnelser og varslinger («Reminders») og den automatiske informasjonsutfyllingen appen gjør for deg i disse påminnelsene («Assists»). Dette betyr at om du legger inn en avtale om å møte noen på en restaurant, vil appen automatisk legge inn telefonnummer, kart, reisetid og adresse til restauranten. Åpningstider vil også kunne vises i disse påminnelsene.

En siste funksjon, kalt «Snoozes», gjør at du kan utsette påminnelsene og bestemme når du vil at de skal dukke opp igjen.

Kun gjennom invitasjon 

Akkurat nå kan du imidlertid ikke laste ned Inbox uten å ha fått en invitasjon av en allerede eksisterende bruker eller fra Google selv. Dette er en ikke ukjent forretningsmodell, som også for eksempel det kinesiske mobilselskapet OnePlus benytter seg av. I motsetning til OnePlus vil nok Google etterhvert åpne opp prosjektet, slik at det blir tilgjengelig for flere.

Om du vil være en av de første til å prøve «Inbox», kan du ifølge PhoneArena sende en mail til inbox@google.com – via din gamle, tradisjonelle e-post.

Yahoos sjefer vil at alle skal bruke Yahoo Mail:
Sammenlignet Outlook med hundemat og dinosaurer »

(Kilde: Gmailblog via PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen