TIPS: Slik fungerer skytjenestene
Tips

Slik fungerer skytjenestene

Flere aktører gir deg haugevis av lagringskapasitet "i skyen".

Dropbox, iCloud og SkyDrive er eksempler på populære skytjenester som fungerer både på mobilen og PC-en. Det fungerer litt på samme måte som en ekstern harddisk eller et minnekort, bare at du lagrer filene dine på en server i stedet.

Fordelene med en skytjeneste er at du raskt kan dele for eksempel bilder, videoer eller dokumenter med andre, at du ikke trenger å drasse rundt på en fysisk lagringsenhet, og ikke minst at du får tilgang til filene både på PC-en og mobilen så fort de lastes opp.

De fleste store skytjenestene tilbyr som regel 5 GB gratis lagringsplass, men dette kan variere. Har du behov for større kapasitet, kan du kjøpe mer plass. Dette er de mest kjente skytjenestene akkurat nå:

Dropbox (Android)
Dropbox (Android)

Dropbox

Dette er den mest kjente "uavhengige" skytjenesten. Dropbox har riktignok inngått et samarbeid med HTC, men finnes også til øvrige Android-mobiler, Apple iPhone og iPad, samt BlackBerry.

Lagringskapasitet: 2 GB gratis / 5 GB gratis for HTC-kunder. Ca. 60 kroner/mnd. for inntil 32 GB. Se fullstendig prisliste og vilkår hos Dropbox.

Last ned Dropbox:

Apple iCloud

Apples skytjeneste har de valgt å kalle iCloud. Dette er en gratistjeneste som følger med alle iOS-enheter. Fordelen med at iCloud er bakt inn i operativsystemet er at den sømløst synkroniserer blant annet app-kjøp, kalender, bilder, kontakter og e-poster.

Lagringskapasitet: 5 GB. Betal for ytterligere kapasitet under "innstillinger ->iCloud".

iCloud er forhåndsinstallert. Velg hvilke funksjoner og apper som skal ta i bruk iCloud under "innstillinger". Tjenesten er også integrert i iTunes på din PC/Mac.

Windows SkyDrive

Har du Windows Live/MSN har du allerede tilgang til skytjenesten Windows Skydrive. Frem til 22. april 2012, fikk du 25 GB gratis lagringskapasitet, og det er fortsatt gjeldende for eksisterende kunder i et begrenset tidsrom. Gratistilbudet er imidlertid nedjustert til 7 GB for nye kunder. Dette er likevel mer enn hovedkonkurrentene. Mobilapper finnes til Windows Phone og iOS, men ikke Android.

Lagringskapasitet: 7 GB. Betal hvis du vil ha mer lagringsplass.

Last ned Windows SkyDrive:

Google Drive/Disk
Google Drive/Disk

Google Drive

Google har integrert appen Documents inn i sin nye skytjeneste Google Drive og dermed fått mange brukere allerede samme dag som lanseringen. Her får du 5 GB gratis lagringskapasitet og ikke minst god integrering med Google Documents slik at du kan redigere dokumenter på farten.

Lagringskapasitet: 5 GB. Kjøp 25 GB for rundt 15 kroner per måned.

Last ned Google Drive:

NB! Ved publisering fikk vi beskjed om at vår Google Disk (Drive) "ikke er klar ennå".

Samsung vil etter sigende lansere sin egen skytjeneste som kalles AllShare Play i løpet av våren 2012.

Flere smarte tips:

Se alle mobiltriksene her

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen