TIPS: Slik fungerer skytjenestene
Tips

Slik fungerer skytjenestene

Flere aktører gir deg haugevis av lagringskapasitet "i skyen".

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Dropbox, iCloud og SkyDrive er eksempler på populære skytjenester som fungerer både på mobilen og PC-en. Det fungerer litt på samme måte som en ekstern harddisk eller et minnekort, bare at du lagrer filene dine på en server i stedet.

Fordelene med en skytjeneste er at du raskt kan dele for eksempel bilder, videoer eller dokumenter med andre, at du ikke trenger å drasse rundt på en fysisk lagringsenhet, og ikke minst at du får tilgang til filene både på PC-en og mobilen så fort de lastes opp.

De fleste store skytjenestene tilbyr som regel 5 GB gratis lagringsplass, men dette kan variere. Har du behov for større kapasitet, kan du kjøpe mer plass. Dette er de mest kjente skytjenestene akkurat nå:

Dropbox (Android)
Dropbox (Android)

Dropbox

Dette er den mest kjente "uavhengige" skytjenesten. Dropbox har riktignok inngått et samarbeid med HTC, men finnes også til øvrige Android-mobiler, Apple iPhone og iPad, samt BlackBerry.

Lagringskapasitet: 2 GB gratis / 5 GB gratis for HTC-kunder. Ca. 60 kroner/mnd. for inntil 32 GB. Se fullstendig prisliste og vilkår hos Dropbox.

Last ned Dropbox:

Apple iCloud

Apples skytjeneste har de valgt å kalle iCloud. Dette er en gratistjeneste som følger med alle iOS-enheter. Fordelen med at iCloud er bakt inn i operativsystemet er at den sømløst synkroniserer blant annet app-kjøp, kalender, bilder, kontakter og e-poster.

Lagringskapasitet: 5 GB. Betal for ytterligere kapasitet under "innstillinger ->iCloud".

iCloud er forhåndsinstallert. Velg hvilke funksjoner og apper som skal ta i bruk iCloud under "innstillinger". Tjenesten er også integrert i iTunes på din PC/Mac.

Windows SkyDrive

Har du Windows Live/MSN har du allerede tilgang til skytjenesten Windows Skydrive. Frem til 22. april 2012, fikk du 25 GB gratis lagringskapasitet, og det er fortsatt gjeldende for eksisterende kunder i et begrenset tidsrom. Gratistilbudet er imidlertid nedjustert til 7 GB for nye kunder. Dette er likevel mer enn hovedkonkurrentene. Mobilapper finnes til Windows Phone og iOS, men ikke Android.

Lagringskapasitet: 7 GB. Betal hvis du vil ha mer lagringsplass.

Last ned Windows SkyDrive:

Google Drive/Disk
Google Drive/Disk

Google Drive

Google har integrert appen Documents inn i sin nye skytjeneste Google Drive og dermed fått mange brukere allerede samme dag som lanseringen. Her får du 5 GB gratis lagringskapasitet og ikke minst god integrering med Google Documents slik at du kan redigere dokumenter på farten.

Lagringskapasitet: 5 GB. Kjøp 25 GB for rundt 15 kroner per måned.

Last ned Google Drive:

NB! Ved publisering fikk vi beskjed om at vår Google Disk (Drive) "ikke er klar ennå".

Samsung vil etter sigende lansere sin egen skytjeneste som kalles AllShare Play i løpet av våren 2012.

Flere smarte tips:

Se alle mobiltriksene her

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen