Slik fungerer neste generasjons mikrobølgeovn
Teknofil
(Bilde: Freescale)

Slik fungerer neste generasjons mikrobølgeovn

Med RF-teknologi skal du kunne steke en perfekt biff.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

(OBS! Videoen starter dessverre automatisk)

Teknologien i mikrobølgeovner har vært nokså uforandret i lang, lang tid. Nå har imidlertid selskapet Freescale presentert et nytt konsept som har potensial til å revolusjonere hele bransjen, melder ZDNet.com.

Hovedforskjellen ligger i at Freescale vil bruke radiofrekvenssendere (RF) istedenfor magnetroner i de nye mikrobølgeovnene, noe som gir flere fordeler. Konsistens og smak blir etter sigende bedre, og metoden sørger også for å ikke ødelegge næringsstoffene i maten:

Steke og bake i mikroen

(Trykk for større bilde).
Slik forklarer Freescal forskjellen. (Trykk for større bilde). Foto: Freescale

RF-teknologi vil gjøre det mulig å varme selv frossenmat raskt, samt til enhver tid måle hvor ferdig maten er. Dette er ikke mulig med dagens magnetronbaserte mikrobølgeovner. Ikke minst åpner den nye teknologien for at du blant annet kan steke, brune, bake og posjere – akkurat som med en vanlig stekeovn eller stekeplate.

RF-ovnen vil dessuten ikke forstyrre WiFi-signalet ditt, ettersom det opererer på lavere frekvenser. Levetiden skal dessuten være på rundt 20 år, mens dagens mikrobølgeovner i verste fall kan slutte å fungere før 500 timers bruk.

Fungerer med «tingenes Internett»

Freescale var tidligere Motorolas avdeling som leverte utstyr til blant annet basestasjoner for mobilnett. Det er den samme RF-teknologien de brukte i dette arbeidet som de nå mener kan benyttes i fremtidens mikrobølgeovner.

Mikrobølgeovnkonseptet deres, kalt RF Sage, skal etter planen også være koblet til Internett. Det som så fint kalles Tingenes Internett, eller Internet of Things (IoT) på engelsk. På den måten vil mikroen selv kunne vurdere når maten er ferdig, samt sende beskjeder til deg via en app underveis.

Foto: Freescale

Videre ser Freescale for seg at denne typen avanserte mikrobølgeovner kan skape nye verdikjeder. De ser for seg at du som kunde skal kunne bestille tilrettelagte måltider fra en tredjepart, og deretter få varene sendt til døren, og tilberedningsinstrukser sendt til mobilen.

Når kommer de i salg?

RF-mikrobølgeovnen Sage er foreløpig bare et konsept, så det vil nok ta en stund før noe så avansert kommer på markedet. Vi fant imidlertid en video på Freescales YouTube-side som viser teknologien i en annen RF-mikrobølgeovn fra Goji:

Her får du svaret: 
Hva skjer egentlig hvis du putter metall i mikrobølgeovnen »

(Kilder: ZDNet.comFreescale)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen