(Bilde: Google)

Slik fungerer Googles smartlinser

Denne oppfinnelsen kan forbedre hverdagen til diabetikere.

Google X Lab har laget en prototype på smartlinser som blant annet kan brukes til å måle blodsukkernivået i tårene dine, melder Tech Crunch.

Googles offisielle blogg forteller selskapet motivasjonen for å utvikle et slikt produkt, er at mange mennesker har fått diagnosen diatebes. Faktisk oppgir de at 1 av 19 mennesker på jordkloden har sykdommen, og at de som har det hver dag strever med å holde blodsukkeret under kontroll.

Blinkende LED-lys i øynene?

Forskere har allerede funnet ut at de kan teste glukosenivåer i tårer, men til nå har det vært vanskelig å foreta slike målinger. De færreste av oss kan gråte på kommando. Nå tester Google X Lab ut sine smart-linser, som inneholder en sensor for å analysere glukosenivået i tårene en gang i sekundet. Skulle det være for høyt, vil LED-lys få eyeeplet ditt til å "glitre". Det siste er i hvert fall planen.

Foto: Google

"Det er fortsatt mye jobb som må gjøres for å overføre denne teknologien til et system som folk kan bruke. Vi kommer ikke til å gjøre dette alene: Vi vil se etter partnere som er eksperter på å ta slike produkter på markedet. Disse partnerne vil bruke vår teknologi for en smart-linse og utvikle apper som gjør målingene tilgjengelig for brukeren og deres lege", skriver prosjektlederne Brian Otis og Babak Parviz i Google på bloggen.

"Vi har alltid sagt at vi søker etter prosjekter som virker lit spekulative eller rare, og på en tid da Den internasjonale diabetesføderasjonen (IDF) har erklært at verden "taper kampen" mot diabetes, synes vi dette prosjektet var verdt et forsøk", skriver de videre.

Lever du farlig?
Her er sju måter sitting kan drepe deg på

(Kilder: Googles offisielle blogg via Tech Crunch)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen