(Bilde: WindowsVideos / YouTube)

Slik fungerer 3D-skriving i Windows 8.1

Microsoft vil gjøre det like lett som tradisjonell utskrift.

Oppdateringspakken Windows 8.1 kommer til Norge den 17. oktober. Blant nyhetene finner vi startknappens tilbakekomst, oppstart rett til skrivebordet, flere designvalg, bedre søk, utvidet SkyDrive-integrering og, ikke minst, støtte for 3D-skriving.

Med en 3D-skriver i hus, kan du skrive ut alt mulig rart, fra leketøy og bestikk til proteser og skytevåpen. Microsoft har åpenbart troen på teknologien, og forsøker derfor å gjøre den enkel å bruke i den kommende storoppdateringen til Windows 8.

Som en 2D-skriver

Menyen for 3D-skriving.
Menyen for 3D-skriving.Foto: Microsoft

I et detaljert innlegg på den offisielle bloggen Extreme Windows Blog, går Microsoft-ansatte Gavin Gear gjennom det vi kan se fram til på 3D-skriverfronten i Windows 8.1. Prosessen virker ganske lik som med en vanlig 2D-printer, og gjør opplevelsen enklere og mer forståelig.

En mer brukervennlig behandling av 3D-skriving er ikke det eneste Microsoft byr på med Windows 8.1. De fleste egenskapene befinner seg under panseret, og de prøver å løse flere av utfordringene forbundet med 3D-skriving.

Microsoft forsøker med andre ord å innføre en standard for hvordan en verktøykasse for 3D-skriving kan framstå, og de presser blant annet på for sitt eget format for 3D-data, 3MF.

På videoen nedenfor kan du få en rask og kjekk innføring i hvordan 3D-skriving blir på Windows 8.1. Er du på jakt etter en mer detaljert gjennomgang, kan du lese et utfyllende innlegg på Extreme Windows Blog.

Hva mer er i vente?
Her er nyhetene i Windows 8.1 »

(Kilder: Extreme Windows Blog via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen