(Bilde: WindowsVideos / YouTube)

Slik fungerer 3D-skriving i Windows 8.1

Microsoft vil gjøre det like lett som tradisjonell utskrift.

Oppdateringspakken Windows 8.1 kommer til Norge den 17. oktober. Blant nyhetene finner vi startknappens tilbakekomst, oppstart rett til skrivebordet, flere designvalg, bedre søk, utvidet SkyDrive-integrering og, ikke minst, støtte for 3D-skriving.

Med en 3D-skriver i hus, kan du skrive ut alt mulig rart, fra leketøy og bestikk til proteser og skytevåpen. Microsoft har åpenbart troen på teknologien, og forsøker derfor å gjøre den enkel å bruke i den kommende storoppdateringen til Windows 8.

Som en 2D-skriver

Fra digital modell til fysisk objekt.
Fra digital modell til fysisk objekt.Foto: Microsoft
Menyen for 3D-skriving.
Menyen for 3D-skriving.Foto: Microsoft

I et detaljert innlegg på den offisielle bloggen Extreme Windows Blog, går Microsoft-ansatte Gavin Gear gjennom det vi kan se fram til på 3D-skriverfronten i Windows 8.1.

For å illustrere mulighetene, bruker Gear 3D-skriveren Cube 2 fra 3D Systems, samt den digitale 3D-modellen av en SD-kortholder. Den skal nemlig bli til et fysisk produkt, og dermed tar Gear i bruk Windows 8.1.

Han åpner filen med 3D-modellen, sveiper litt rundt, og velger til slutt «Skriv ut». Dette alternativet leder ham til en vanlig meny, der man har muligheten til å velge hvilken skriver man vil bruke, eller å legge til en ny enhet.

Gear velger «3D Systems Cube 2», og blir deretter ført til enda en kjent meny. Valgalternativene for en 2D-skriver ville for eksempel ha vært farger og kvalitet, og vi kjenner igjen det samme mønsteret her.

For 3D-skriving disker Windows 8.1 opp alternaitver for «kvalitet», «tetthet» og «legg til støtter». Dette er mer relevant for produksjonen av et fysisk, tredimensjonalt objekt, og gjør 3D-skriving lettere å håndtere og forstå for hvermannsen.

Etter å ha valgt kvalitet og tetthet, skriver Gear ut minnekortholderen i limegrønt. Etter noen minutter kan han holde et fysisk objekt, som tidligere kun fantes i digital versjon.

Under panseret

En mer brukervennlig behandling av 3D-skriving er ikke det eneste Microsoft byr på med Windows 8.1. De fleste egenskapene befinner seg under panseret, og de prøver å løse flere av utfordringene forbundet med 3D-skriving.

Dette innebærer for eksempel å redusere eller fjerne tapet av metadata under eksportering, samt forbedre kommunikasjonen mellom programvare og skriver.

Microsoft forsøker med andre ord å innføre en standard for hvordan en verktøykasse for 3D-skriving kan framstå, og de presser blant annet på for sitt eget format for 3D-data, 3MF.

På videoen nedenfor kan du få en rask og kjekk innføring i hvordan 3D-skriving blir på Windows 8.1. Er du på jakt etter en mer detaljert gjennomgang, kan du lese et utfyllende innlegg på Extreme Windows Blog.

Sjekk ut vår guide til 3D-skrivere:
Slik velger du riktig 3D-skriver (Ekstra) »

(Kilder: Extreme Windows Blog via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen