Slik flytter de en million bilder fra OL i Sotsji til avisene
(Bilde: Iurii Osadchi / Shutterstock.com)

Slik flytter de en million bilder fra OL i Sotsji til avisene

Det hele tar bare tre minutter.

Det er ikke bare TV-selskapene som opererer med nær direkte overføring av bilder fra OL i Sochi til en ivrig verden som vil ta del i lekene. Bildebyråene jobber også svært hardt med å bringe høyoppløselige fotografier ut i verden så raskt som mulig.

Noen av verdens beste sportsfotografer i byråene AP og Getty Images har til Gizmodo nå fortalt hvordan de får bildene fram lenge før øvelsene på arenaene er over.

Sjekk utstyret i million-klassen fotografene tar med til OL »

Direkte kobling

Fotobyråene har et svært høyt tidspress for å få ut bildene så raskt som mulig. AP publiserer om lag 2000 bilder fra Sochi hver eneste dag, og Getty Images regner med å ha tatt en million bilder i løpet av lekene. Sport er ekstrem ferskvare, slik at alle disse bildene må ut med en eneste gang.

Løsningen er nettverk. Getty Images har i forbredelsene til lekene lagt 22 kilometer med Ethernet-nettverk i OL-byen for å transportere bildene. Der kablet nettverk ikke fungerer, som i alpinbakkene, brukes trådløst nettverk mellom kameraene og nærmeste nettverkspunkt.

Samlebånd

Fotografene har ikke tid til å bytte objektiver under en øvelse, slik at de har ett kamera for hver av brennviddene de trenger. Hvert av kameraene er knyttet til nettverket, og idet bildet er tatt blir det overført en høykvalitets JPEG-utgave til selskapets fotodesk.

Her er tre fotoredigerere som behandler bildene: den første velger bildene som skal videre, og beskjærer dem. Deretter korrigerer nummer to fargene i bildet, før tredjemann legger inn metadata i bildefilene.

Deretter bruker bildefilene om lag 90 sekunder på å forflytte seg over dedikerte 100 Mbit/s nettverkslinjer fra Sochi til Gettys fotoservere i USA. Dermed er bildene klare til å lastes ned til redaksjoner og andre kunder av fotobyrået, i gjennomsnitt 3 minutter etter at bildet ble tatt. 

(Kilde: Gizmodo.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen