GUIDE: Slik fikser du valentinsdagen
Guide

Slik fikser du valentinsdagen

Her er 10 teknofile tips som gjør dama blid.

På St. Valentinsdag (eller "alle hjerters dag") er det mange kvinner som krever oppmerksomhet i en eller annen form. For gutter og menn over det ganske land er dette en dag som krever nøye planlegging og ikke minst knallhard prioritering.

Som en sjanse til å imponere sin hjertes utkårede (eller potensiell sådan) bør valentinsdagen utnyttes til det fulle – spesielt om du kanskje ikke er av den mest romantiske typen fra før av.

Handelsstanden vil selvfølgelig at du skal blåse masse penger på dyre gaver på St. Valentinsdagen, men det er ingen grunn til å blakke seg helt. For din utkårede nerd eller nerdinne finnes det en haug artige ting og tang som egner seg som gave, men om det først går opp for deg at du bør ha ting i boks allerede 14. februar er det egentlig for sent. Men slapp av, vi har ti teknofile tips:

1. Lag ditt eget kort

Gaver er vel og bra, men et enkelt og godt kort men noen velvalgte ord kan være like så virkningsfullt. Dette gjør dessuten et mindre innhogg i lommeboka. For best resultat bør du dog holde deg unna de ferdige variantene og lage ditt eget - uten at det nødvendigvis betyr saks og papir. Litt kreativ bruk av et bildebehandlingsprogram kombinert med en av mottakerens interesser kan gi gode resultater, som for eksempel disse Star Wars Valentines-kortene.

Husk også at et fysisk kort gir et langt bedre inntrykk enn å få en lenke eller et bilde i e-posten. Og du, glem SMS og MMS – å sende et bilde av en rose er bare SÅ 2000-talls. En mobilhilsen holder kanskje for din gamle mor, men din kjære forventer nok litt mer.

2. Gjør det stort

I tillegg til kort er alltid bilder populært – og her kan det være smart å tenke stort. Med en skriver og riktig programvare kan du faktisk lage dine egne store bilder eller plakater av alt fra deg + kjæresten til hans eller hennes favoritt-sci-fi.

I artikkelen slik lager du plakater hjemme har vi sett litt på hvilke muligheter du har, og ikke glem dette galleriet for gode ideer.

3. Mat og drikke

Vi har jo alle forskjellige talenter, og om ikke bildebehandling er av dine sterkeste sider finnes det da flere kreative måter å overraske på. Alle vet at den raskeste veien til kvinnens (eller mannens) hjerte er rett gjennom brystkassa, men for å unngå søl foretrekker vi egentlig å gå via magen.

Å gå ut for å spise er selvsagt populært, men for best effekt bør du unngå en enkel meny på MacMicks. Strekker ikke lønningen til noe annet enn dette er det kanskje bedre å satse på å lage maten selv, og oppskrifter er det flust av på nettet.

Er du håpløs over grytene kan du i det minste satse på din egen spesielle vri på frossenpizzaen – det er bare se til Grandiosaesken for inspirasjon.

4. Blomster

Foto: istock 15042866

Om blomster kvalifiserer som "gave" eller "oppmerksomhet" strides de lærde, men det er ingen tvil om at dette er en eviggrønn klassiker – i det minste dersom det er en kvinne som er mottaker.

Det som er ekstra fint i vår moderne tid er at du med et par museklikk kan få levert blomster over det meste av landet – flere blomsterbutikker leverer i denne anledningen også på søndag. Nå har du forresten ingen unnskyldning for ikke å hedre din mor på søndag heller.

5. Musikk

For noen år siden hadde vi foreslått å lage en miks-CD eller to med ekstra god musikk til henne/ham, men musikk på plate – også digital – begynner interessant nok å bli gammeldags. Har du godt med penger kan du heller kjøpe en liten MP3-spiller som du fyller med musikk.

En annen ide er å gå for gavekort i en musikkbutikk, som for eksempel iTunes, eller hvorfor ikke spandere noen måneders abonnement på Spotify Premium? Om også det blir for mye kan du i hvert fall lage en god Spotify-spilleliste.

Bli med over på neste side, for de neste fem Valentines-tipsene:

6. Spill

La kjærligheten blomstre i samarbeidsspill som  Starcraft 2.
La kjærligheten blomstre i samarbeidsspill som Starcraft 2.Foto: Blizzard

Det er lite som sier "jeg elsker deg" mer enn å indirekte oppfordre kjæresten til å tilbringe mangfoldige timer foran PC- eller TV-skjermen travelt opptatt i en eller annen spillverden. Alternativt kan du se det som en mulighet til å kjøpe deg litt fri selv, eller – hvis vi snakker om et spill med flerspillerdel – en investering i litt felles kvalitetsnerdetid.

Spill trenger heller ikke koste all verden om du går for litt eldre klassikere eller brukte spill, og dessuten har digitale distributører som for eksempel Steam og Gamefly ofte et eller annet på tilbud.

7. Smarte pinner

En USB minnepinne kan brukes til mye rart og finnes i mange former og farger. En kombinert minnepinne og smykke er for eksempel noe som burde være perfekt for din utkårede nerdinne.

8. Ekstrapris

Om du er en av dem som har mer penger enn romantisk sans vet du kanskje at det er fullt mulig å kjøpe seg ut av det meste – inkludert det å bruke dagevis på å finne den perfekte gaven. Om en iPod til godt over fem hundre tusen eller en Nintendo Wii til 2,8 millioner høres litt vel drøyt ut kan jo kanskje en bærbar PC friste, og da vil selvsagt visse modeller fenge bedre enn andre. Hva med en slank og lekker Ultrabook?

9. En helaften

Valentinskort og gaver er en ting, men det viktigste er kanskje likevel å gi av seg selv - inviter gjerne derfor din utkårede på en helaften. Det trenger ikke være så komplisert – litt mat, en quiz (geeker elsker quiz-er, og kanskje gaven kan være premien), og avslutt gjerne kvelden med en film.

Plukk noe begge kjønn kan like – vi tør anbefale klassikere som WarGames, Tilbake til Fremtiden (gjerne hele trilogien), Office Space, Det Femte Element eller kjør hele natten med Firefly. For et mer komisk dykk i hollywoodsk nettvrøvl fra Internettets barndom kan dere sjekke ut The Net.

10. Få deg en date

Ingen for deg? Vel, det nytter i det minste ikke sitte alene og sture. Om du ikke er en fest- og danseløve kan du prøve lykken på en (eller flere) av de mange dating- eller chattesidene som finnes. Du finner en grov oversikt blant annet her.

Nå som du har planlagt aktiviteten, har vi også forslag til gaver:

Denne artikkelen har vært publisert tidligere.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen