20 med gratis PS Plus skulle holde.
Teknofil
20 med gratis PS Plus skulle holde. (Bilde: Anonym/VG247)

Slik fikk han 20 år gratis PS Plus

Bruker oppdaget en lønnsom feil i Sony-tjenesten.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I data- og spillverdenen er såkalte «glitcher» som kjent et svært utbredt fenomen. I de fleste tilfeller er de irriterende, noen ganger morsomme og i atter andre tilfeller faktisk også lønnsomme, viser det seg.

Nettstedet VG247 ble nylig kontaktet av en anonym Playstation 4-bruker som fant et smått oppsiktsvekkende smutthull i betalingstjenesten Playstation Plus som ga ham et svært langvarig gratisabonnement.

Bakgrunnen for dette er at det for tiden pågår en kampanje hvor førstegangsabonnenter av Playstation Plus kan få en gratis prøveperiode på 14 dager, noe den aktuelle brukeren hadde tenkt å benytte seg av.

Fri tilgang til år 2035

Han trykket seg dermed inn på en tilbudsbanner merket skrekkspillet Outlast, og deretter fylte han inn kredittkortnummeret sitt. Da han så ble spurt om han ønsket å forlenge avtalen 14 dager av gangen, fant han til sin overraskelse ut at han var i stand til å forlenge det eksisterende gratisabonnementet et tilsynelatende uendelig antall ganger.

Den anonyne PS4-brukeren forlenget først til år 2033, og neste dag slengte han på to år til, noe som betyr at han for øyeblikket ser ut til å ha gratis tilgang til Playstation Plus til år 2035. Ifølge brukeren viser alle de hundrevis av e-postbekreftelsene han har mottatt 0 kroner.

Det ser ikke ut til å være rapportert om andre tilfeller, så det er godt mulig dette er et enkelttilfelle. Uansett dreier det seg åpenbart om en feil som Sony sikkert snart retter opp i. Selskapet har ennå ikke kommentert saken, men det er nok tvilsomt at den «heldige» brukeren får beholde gratisabonnementet sitt.

Andre ganger er glitcher stor underholdning:
Her er vår hyllest til glitchen (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen