Slik fester du enkelt GoPro-kameraet til metalloverflater
(Bilde: Bob Kelland)

Slik fester du enkelt GoPro-kameraet til metalloverflater

Tar bare minutter og koster nesten ingenting.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes mange ulike måter å bruke de populære actionkameraene GoPro på, og stadig slippes det nytt ekstrautstyr som gir GoPro-fotografene nye muligheter når det gjelder å sette sammen spennende filmer.

Nå kan nettstedet Lifehacker rapportere om en meget enkel «gjør det selv»-metode for montering av GoPro-kameraet på metalloverflater, om du for eksempel skulle ha lyst til å filme fartsfylte bilvideoer.

Det er en fyr ved navn Bob Kelland på hobbynettsted Instructables som har kommet opp med det nye konseptet, som krever minimalt med innsats.

Foto: Bob Kelland

Primitivt magnetfeste

Fremgangsmåten innebærer rett og slett å montere magneter til den firkantede plastplaten som kameraet er festet til i originalinnpakingen til GoPro-kameraet. Det forutsettes altså at du har tatt vare på denne platen, noe langt fra de fleste antakelig har.

Kelland benyttet et par runde neodym-magneter som han festet til undersiden av plastplaten ved hjelp av magnetkopper som neodymmagnetene passer inn i. Magnetkoppene festes med vanlige skruer med flatt hode.

Det hele koster ikke stort mer enn hundrelappen til sammen, og prosessen tar bare noen få minutter om du har utstyret. Det ser ut til å fungere ganske bra også, noe man kan se av snøfresingsvideoen under, som ble tatt opp med GoPro-kameraer festet med denne metoden.

Her er et annet, enkelt GoPro-triks: Slik holder du kameraet stille uten ekstrautstyr »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen