Slik feirer astronautene Thanksgiving
Teknofil
(Bilde: NASA/YouTube)

Slik feirer astronautene Thanksgiving

Mmmmm, bestrålt kalkun!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I kveld feirer millioner av amerikanere helligdagen Thanksgiving, hvor familiemiddagen er selve høydepunktet. Kalkun, «stuffing», tyttebærsyltetøy, jams, brun saus og grønnsaker er alle essensielle elementer på middagsbordet.

Det er imidlertid to amerikanere som feirer Thanksgiving på en helt spesiell måte - de to amerikanske astronautene ombord romstasjonen ISS. 

Flatpakket festmåltid

Slik så Thanksgiving-middagen ut i fjor.
Dette var astronautenes Thanksgiving-middag i fjor.Foto: Wikimedia

For selv om de kretser rundt jordkloden over 300 kilometer opp i luften, har de også planlagt et helt spesielt Thanksgiving-måltid, med flere av de essensielle matproduktene på plass, skriver The Verge.

Ved å ta utgangspunkt i de vanlige matpakkene de spiser hver dag, har de satt sammen et skikkelig festmåltid: Bestrålt røkt kalkun, termo-stabilisert yams, frysetørket maiskake-dressing, og en tyttebær-dessert. Nam nam!

Når astronautene reiser opp til ISS får de i tillegg pakke med seg spesielle matpakker, forbeholdt helligdagene som finner sted mens de er ombord. Akkurat hva de amerikanske astronautene pakket med seg av ekstra godsaker er ikke nevnt.

Under kan du se en video som forklarer hvordan astronautene forbereder et festmåltid som dette, og ikke minst hvordan det ser ut:

Selv om maten ikke er den beste, har astronautene andre fordeler:
Dette er utsikten fra romstasjonen ISS »

(The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen