AMDs referansemodell kan låses opp, her representert ved en modell fra Asus.
AMDs referansemodell kan låses opp, her representert ved en modell fra Asus. (Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Slik får Radeon HD 7970 bedre ytelse

Er du kyndig kan du bytte BIOS og oppgradere skjermkortet.

For tre uker siden lanserte AMD et helt nytt flaggskip-skjermkort, i form av Radeon HD 7970 GHz Edition. Dette er den andre toppmodellen selskapet lanserte innenfor samme generasjon. Foruten et par endringer i klokkefrekvensen, er det ikke stort annet enn prisforskjellen på 1000 kroner som skiller det fra den vanlige Radeon HD 7970.

Nå har et par kloke hoder kokt sammen en BIOS-oppdatering til det vanlige HD 7970-kortet, som gir det nesten identisk ytelse som den nylanserte GHZ-versjonen.

Få det samme kortet med ny BIOS

BIOS-oppdateringen er lekket av nettstedene Icrontic og Legitreviews. Den skal fungere på samtlige referanseversjoner av Radeon HD 7970, det vil si skjermkortene der produsenter som Asus, MSI og Sapphire ikke har gjort egne endringer.

I praksis vil da kjernefrekvensen økes fra 925 MHz til 1000 MHz, samtidig som en turbomodus aktiveres. Minnefrekvensen økes fra 5500 MHz til 6000 MHz.

Prosessen med å oppdatere skjermkortets BIOS er ikke akkurat for hvem som helst, og du bør ikke prøve deg på dette uten at du vet med sikkerhet hva du gjør. Verken vi eller produsentene tar ansvar for feil som kan skje, og prøver du deg på et skjermkort som ikke er en ren referanseversjon risikerer du at det blir ødelagt.

En tryggere metode for å få nesten identisk ytelse, men da uten turbo-funksjonen, er å overklokke skjermkortet på tradisjonelt vis. Våger du fortsatt å prøve, finner du mer informasjon her.

(Kilder: Icrontic, Legitreviews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen