Toothbrush Hero er et interaktivt spill for barn som skal oppmuntre dem til å pusse tenna. (Bilde: Morinaga & Company / YouTube)

Slik får du ungene til å pusse tenna

Slåss mot hull og tannstein med litt interaktiv spilling.

Det japanske selskapet Morinaga har lagd sitt berømte fruktsmakende Hi-Chew-godteri i flere tiår. Suksessen er angivelig så stor at japanerne nå bekymrer seg over innbyggernes sviktende tannhelse.

Løsningen er selvsagt at Morinaga lager en tannbørste og et eget spill i samme slengen, for å lure de godteelskende barna til å pusse tenna. Kunder uten tenner går bare ikke.

Puss puss så får du en suss

Tootbrush Hero ligner på Guitar Hero.
Tootbrush Hero ligner på Guitar Hero.Foto: Morinaga & Company / YouTube

Den beste måten å engasjere folk på er gjennom spill og lek. Derfor kokte Morinaga sammen en aldri så liten genistrek: Hvorfor ikke gjøre tannbørsten til en håndkontroll i et bakteriebekjempende spill?

Resultatet er «Toothbrush Hero», og som navnet antyder er det et spill som er påfallende likt Guitar Hero. Spillgangen er altså at du må pusse tenna rytmisk i takt med informasjonen på skjermen. Når du pusser i takt, bekjemper du bakterier og andre slemminger som dukker opp.

Tannbørsten har innebygde sensorer som stadfester bevegelse og posisjon, og da nytter det ikke å sluntre unna.

Kampen mot råtne tenner

Du kobler til tannbørsten trådløst til en PC for å sette i gang med å spille, men om du er på vei til nærmeste apotek for å skaffe deg et eksemplar, må du dessverre vente. Spillet og tannbørsten er fremdeles under utvikling, og ingen offisiell utgivelsesdato har blitt kunngjort – ikke engang i Japan.

Tannbørstespillet skal være det første av sitt slag, og det kan være et viktig steg i kampen mot råtne tenner hvis det kommer ut.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

På videoen nedenfor kan du se japanske barn pusse tenner mens de spiller det Guitar Hero-aktige spillet:


(Kilde: IT Media)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen