(Bilde: Google)

Slik får du tilgang til nye Google Maps nå

Invitasjon over e-post ikke lenger nødvendig.

En ny versjon av Google Maps er på vei, og den ble først vist fram på Google I/O-konferansen i San Francisco mellom 15. og 17. mai i år. Hittil har det vært mulig å melde seg inn og vente på en invitasjon over e-post for å prøve ut den ferske utgaven, men nå har testversjonen av nye Google Maps blitt åpnet for alle.

De som går inn på maps.google.com/preview skal altså få sjekket ut hvilke nye funksjoner og endringer Google har foretatt i sin karttjeneste, og da er det vel egentlig bare å hive seg i det.

Hvite veier

Nye Google Maps har et nytt brukergrensesnitt og et fornyet utseende på selve kartet. Sidepanelet til venstre er borte og de tradisjonelt gule veiene har blitt hvite. Det er verdt å merke seg at denne sistnevnte kosmetiske endringen også ser ut til å ha kommet på plass i «gamle» Google Maps. Hovedveier og motorveier er fremdeles oransje.

En annen ting vi har lagt merke til, er at den nye utgaven av Maps ikke glir like glatt og sømløst som den forrige. Dette kan muligens tilskrives at tjenesten fremdeles er i en testfase.

En sammenligning mellom gamle (til venstre) og nye Google Maps.
En sammenligning mellom gamle (til venstre) og nye Google Maps.Foto: Google

Mer nyttige tjenester

Det er som nevnt flere nye funksjoner på plass, og de fleste av disse er ment for å gi deg mer relevant informasjon om det du leter etter.

Søkefeltet har fått seg en liten oppgradering, og husker blant annet dine siste søkefraser, gir raskt tilgang til veibeskrivelser og bidrar dessuten med informasjon om trafikksituasjonen. Du kan for eksempel søke etter «sushi, Oslo», og se hvor det er sushirestauranter direkte på kartet.

Når du trykker på aktuelle ikoner på kartet, får du opp infokort – som for øvrig har erstattet det gamle sidepanelet. Disse viser praktisk informasjon om virksomheten, samt anmeldelser og vurderinger. Du kan også få veibeskrivelser og lagre resultatet.

Karusellen nede til høyre viser områder av interesse eller Google Street View-bilder av stedet du befinner deg på i kartet. Disse kan du trykke på for å komme ned på gatenivå.

Den nye karttjenesten er altså i en betautgave foreløpig, og Google forteller at de gjerne vil ha alle tilbakemeldingene og kritikken de kan få.

Sjekk ut nye Google Maps på maps.google.com/preview.

En annen Google-sak:
HBO prøvde å fjerne VLC-fil fra Google »

(Kilder: Google via Engadget og Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen