TIPS: Slik får du tilbake gamle Dashboard
Tips

Slik får du tilbake gamle Dashboard

Bare et par klikk i Mac-menyene, så er du framme.

Widget-dagene er nok langt forbi oss, og selv om Apple har holdt Dashboard i live er det ikke mye å skryte av. Nesten ingen widgets blir lagd for tiden, og alt fokuset har gått til Mac App Store og dens mange applikasjoner.

Klønete endring

I OS X Lion valgte Apple å gjøre om Dashboard til et eget skrivebord, som du kan få tilgang til ved å enten sveipe mot venstre, eller trykke ctrl + venstre. Hele skjermen blir imidlertid brukt på å vise deg de få widgetene du kanskje har satt opp, slik som en bitteliten kalender, en klokke og for eksempel en vær-widget.

Sammenliknet med tidligere versjoner av Apples operativsystem virker det hele enda tregere. En av fordelene med Dashboard var jo nettopp at det var så raskt og enkelt å få opp, og du fikk ikke oppmerksomheten din dratt vekk fra det du holdt på med.

Få tilbake gamle Dashboard

Heldigvis har ikke Apple lukket dørene til fortiden helt, og det er fortsatt mulig å få den gamle versjonen av Dashboard tilbake.

Dette gjør du ved å trykke på den lille epleknappen øverst i venstre hjørne, og trykk deg inn på systeminnstillinger. Her velger du «Mission Control» på øverste linje, og fjern krysset på det øverste valget; Show Dashboard as a space.

Nå vil du ikke ha tilgang til Dashboard via Mission Control, og den vil kunne dukke opp over arbeidsområdet ditt, akkurat som før.

For å velge en egen tastatursnarvei for å få opp Dashboard kan du gå til systeminnstillinger igjen, og velge Tastatur. Her er det bare å trykke på Mission Control, hvor du får opp snarveiene tjenesten bruker. Du kan endre på de selv, og aktivere og deaktivere de du vil. Dobbelklikk på en av tastatursnarveiene for å endre den, og velg din egen.

Ute etter enda flere minitips? Finn alle sammen på Tipssiden vår for å gjøre hverdagen din ett hakk lettere.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen