Slik får du Spotify på radioen
Teknofil

Slik får du Spotify på radioen

Salgsuksessen Pinell Supersound har medført at ti tusener av nordmenn nå har tilgang til Internettradio i hjemmet. Det betyr samtidig at de kan glede seg over å høre favorittmusikken fra Spotify på radioen.

For å legge Spotify til som radiokanal kan du logge deg på nettsiden http://www.wifiradio-frontier.com (krever at du har en radio med software fra Frontier Silicon).

Deretter legger du inn IP-adressen til din egen PC og åpner port 8124. Det er ikke så vanskelig som det kanskje kan høres ut som. Din egen IP-adresse finner du ved å starte programmet cmd, og skrive ”ipconfig” i det sorte vinduet som dukker opp. Porten åpner du ved å legge til :8124 etter IP-adressen (se bildet).

Den samme fremgangsmåten kan brukes om du har en annen nettradio med mulighet for å legge til kanaler manuelt. Da skriver du inn informasjonen i radioens grensesnitt, og ikke via en nettside, slik du kan med Pinell.

Når radioen er satt opp og du velger Spotiify som kanal, så kan du streame direkte til radioen. Men du kan ikke bruke radioen for å bla i spillelister eller hoppe fra spor til spor. I stedet virker radioen omtrent som en ekstern høyttaler. Musikken kan du fremdeles styre fra PC-en.

For at løsningen skal virke må radio og PC være tilknyttet samme nettverk, og PC-en må kjøre Spotify.

I tillegg trenger du tre filer som du kopierer inn i mappen "Spotify" under Program Files. To av disse, DSound.dll og dsbridge.ini, finner du her: http://dsbridge.googlecode.com/files/dsbridge-20090727-bin.zip. Den tredje,  lame_enc.dll, finner du her: http://www.free-codecs.com/Lame_Encoder_download.htm

Takk til Ole Morten Skymoen som tipset oss om dette.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen