Guide
Sega Dreamcast-klassikeren Sonic Adventures gjør seg mye bedre på PC enn på den originale konsollen. (Bilde: Sega)

Slik får du Sega-klassikerne i full-HD

Sonic og Crazy Taxi stortrives på PC-en din.

Husker du kanskje evig krangling i skolegården om det var konsollen fra Nintendo eller Sega som var best? Sonic eller Mario, rødt eller blått, høyt tempo eller høy presisjon og nobelt oppdrag var bare noen av spørsmålene som fløy gjennom luften i gode gamle dager. Er du en gammel Sega-tilhenger var det kanskje da vemodig å motta nyheten om at Sega kastet inn håndkleet i konsollkrigen i mars 2001.

Etter først å ha hatt gode tider i Mega Drive og Master System-perioden, ble deres Dreamcast komplett overkjørt, og det var enden på deres konsollvise. Uansett er vi nok alle enige i at det hadde vært moro å atter en gang få oppleve storstillte øyeblikk, som da Soul Caliburs grafikk nesten tok pusten fra deg, eller da du kom deg gjennom Sonic Adventure med øynene lukket.

Sonic 16-bit vs Sonic anno 2014.
Sonic 16-bit vs Sonic anno 2014.

Om du ønsker å gjennoppleve de store øyeblikkene – enten det bare er for å finne ut hvor evneveik du egentlig var på tiden, eller om du oppriktig ønsker å gi spilltitlene med varierende grad av kvalitet et nytt forsøk – finnes det heldigvis løsninger. Og du trenger ikke engang koble opp de nedstøvede konsollene dine hver gang.

Løsningen kommer i flere varianter, men felles for dem alle er at de er emulatorer. Disse programmene lar oss enkelt og greit spille de gamle klassikerne på den moderne datamaskinen din.

Det er likevel ikke alltid gode minner er nok til at du bør begynne å spille en gammel favoritt igjen sånn som den så ut i utgangspunktet. Skuffelsen ligger nemlig ofte på lur under støvhaugen som har samlet seg på spillene du vokste opp med, nedtynget av det siste tiårets raske grafikkutvikling – men selv de mest lavoppløste spillene kan gjenopprettes til sin tidligere storhetsform ved hjelp av de rette midlene, og vi skal vise deg akkurat hvor bra det kan bli.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen