TIPS: Slik får du litt ekstra ut av skjermkortet ditt
Tips

Slik får du litt ekstra ut av skjermkortet ditt

Du trenger bare å oppdatere driveren, det er enkelt og gratis.

Det enkleste grepet du kan gjøre for å øke ytelsen til skjermkortet ditt uten at det koster en krone, er å sørge for at du bruker den nyeste utgaven av driveren.

En slik driver er helt nødvendig for at du i det hele tatt skal kunne bruke skjermkortet, men mange bruker en veldig gammel versjon.

Det høres kanskje veldig enkelt ut at vi kommer med et tips som dette, men sannheten er at veldig mange glemmer eller dropper helt å oppdatere den. Når du kjøper et skjermkort følger gjerne driveren med på en CD-plate, men ofte er også denne litt gammel.

Skjermkortprodusentene har også erfart at særs få oppdaterer skjermkortdriveren sin i det hele tatt, noe som er hovedgrunnen til at flere og flere «nye» skjermkort, enkelt og greit er en rebranding av eldre modeller. Når du da kjøper et «nytt» skjermkort, får du med den nye driveren, som automatisk øker ytelsen din.

Nye drivere kommer gjerne en gang i måneden. De lanseres ikke bare for å rette feil i den forrige versjonen, eller legge til nye funksjoner. Med jevne mellomrom vil de også øke ytelsen i forskjellige spill, til tider ganske betraktelig.

Spesielt når nye spill lanseres, er det ekstra lurt å oppdatere driveren.

Slik gjør du det

For å kunne oppdatere driveren må du først av alt vite hvilket skjermkort du har. Dette står skrevet på selve skjermkortet, men du kan også bruke programmet GPU-Z eller sjekke direkte i Windows slik bildet under viser.

Klikk for større versjon
Klikk for større versjon

Klikk på startmenyen, gå inn i "Kontrollpanel", velg "System og sikkerhet" før du til slutt velger "System". I vinduet som da kommer frem velger du "Enhetsbehandling". Under valget "Skjermadaptere" finner du da navnet på skjermkortet ditt. Dette navnet bruker du på produsentens hjemmeside for å finne riktig driver.

For skjermkort fra Nvidia går du til denne siden. Der kan du finne driveren både manuelt og ved hjelp av automatiske verktøy.

Nyeste driver fra AMD finner du på denne siden.

Nyeste driver fra Intel finner du på denne siden.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen