Guide
Emulatorer kan forbedre det visuelle i spillene kraftig. (Bilde: Nintendo, Hardware.no)

Slik får du langt bedre grafikk i Nintendo-klassikerne

De eldgamle spillene får et nytt liv.

Vi er nok ikke helt alene om å av og til tenke tilbake på de gode spillminnene våre første konsoller ga oss. Helt uhørt er det nok heller ikke å selge den gamle konsollen når en ny står på trappene, noe som gjør at minner ofte forblir nettopp det.

For alle – som enten frivillig eller ufrivillig – har blitt skilt ad med konsollen eller favorittspillet sitt, er det derfor fantastisk at det likevel finnes en løsning som lar oss gjenoppleve de virtuelle slagene og de spennende eventyrene fra gamle dager. Løsningen har mange navn, men felles for dem alle er at de er programmer som kalles emulatorer. Disse lar oss enkelt og greit spille gamle klassikere på den moderne datamaskinen vår.

Det er dog ikke alltid gode minner er nok til at du bør begynne å spille en gammel favoritt igjen. Skuffelsen ligger nemlig ofte på lur under støvhaugen som har samlet seg på spillene du vokste opp med, nedtynget av det siste tiårets raske grafikkutvikling. 

Selv de mest lavoppløste spillene kan dog gjenopprettes til sin tidligere storhetsform ved hjelp av de rette midlene, som du kan finne i en emulator.

Kompliserte programmer

Ikke bare kan en emulator hjelpe deg med å oppleve gode gamle minner igjen, men ved hjelp av avanserte filtre og oppskaleringsteknikker kan de også sørge for at favorittspillene dine fra barndommen består tidens tann. Den 15 år gamle spillmotoren vil for alltid være den samme, fiendene like dumme og begrensningene like mange, men det visuelle kan med enkle grep bli vesentlig bedre enn det opprinnelig var. 

Nintendo Wii U Premium (inkl. The Legend of Zelda: Wind Waker HD)

Nintendo Wii U Premium (inkl. Mario & Luigi)

Nintendo Wii U Premium Pack

Nintendo 3DS XL

Nintendo Wii U Premium (inkl. The Legend of Zelda: Wind Waker HD)   Les mer »

Nintendo Wii U Premium (inkl. Mario & Luigi)   Les mer »

Nintendo Wii U Premium Pack   Les mer »

Nintendo 3DS XL   Les mer »

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (39)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen