Se, det funker!

Slik får du GIF-bilder på Facebook

Dette trikset bør du kunne.

For en stund tilbake åpnet Facebook opp for bildekommentarer, men det populære GIF-formatet var ikke tillatt. Nå har imidlertid nettstedet Giphy snekret sammen en kode som lar deg kamuflere GIF-animasjonen som en video, slik at den dukker opp på Facebook og spilles av som en vanlig GIF-animasjon. 

Raskt og enkelt

Den enkleste måten å lime inn en GIF på er å søke den opp hos Giphy, som er en søkemotor for GIF-bilder. Derfra kan du enten kopiere hele URL-en til siden GIF-en befinner seg på, eller trykke på "share GIF"-knappen. 

Lim så URL-en inn der du vil ha animasjonen på Facebook, og den vil dukke opp rett under tekstfeltet. GIF-en vil se ut som en video på Facebook, med play-knapp og alt, men så fort du starter den vil den fortsette inn i evigheten. 

Ikke offisielt støttet

Dette er ikke akkurat den mest smidige løsningen, ettersom bildet må komme fra Giphy, men foreløpig er det ikke mange andre måter å gjøre det på. Det ser heller ikke ut som Facebook har tenkt til å legge inn støtte for GIF-er med det første, da de kommenterte  Giphy-omveien med å si at "Facebook ikke har offisiell støtte for GIF-er". 

Gå til Giphy.com og prøv selv.

Google er også glad i GIF-bilder: 
Endelig lar Google deg søke opp GIF-animasjoner »

(Kilde: Gizmodo)
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen