Slik får du Android 4.3 på Nexus-en din

Lite triks kan gi deg oppdateringen raskere.

Trykk på "Fjern data" for denne appen/systemprosessen.
Trykk på "Fjern data" for denne appen/systemprosessen.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no
Kort tid etterpå vil du bli varslet om at en ny oppdatering er klar.
Kort tid etterpå vil du bli varslet om at en ny oppdatering er klar.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Hvis du eier et av Googles Nexus-produkter har du kanskje allerede forsøkt å oppdatere til nye Android 4.3. Oppdateringen rulles imidlertid ikke ut til alle samtidig, så det er likevel ikke sikkert du har fått laste den ned ennå. Dette enkle trikset kan gi deg oppdateringen med det samme.

Lurer telefonen

Foreløpig er det litt uklart akkurat hvilke enheter løsningen virker for, men vi har selv forsøkt det på en LG Nexus 4, og flere av våre lesere rapporterer om at løsningen fungerer for nettbrettet Nexus 10 på vår Facebook-side.

Såvidt vi kan se går løsningen ut på å lure telefonen til å tro at det er svært lenge siden den har sjekket etter oppdateringer. Så fort du har gått gjennom de enkle trinnene, vil enheten søke etter oppdateringer igjen, og hvis det virket vil du bli varslet om at en ny oppdatering er tilgjengelig. Du kan også forsøke å sjekke manuelt etter oppdateringer, hvis du ikke får meldingen automatisk.

Les også: Google har lansert Android 4.3

Dette gjør du

Gå inn i innstillingsmenyen på telefonen eller nettbrettet. Velg "Apper". Der vil telefonen eller nettbrettet vise en rekke av applikasjonene som er installert på enheten. Bla deg sidelengs til du kommer til fanen som heter "Alle apper".

Under denne fanen blar du deg nedover til appen som heter "Rammeverk for Google-tjenester". Klikk på knappen "Fjern data".

Så fort du har gjort dette tror Android-enheten at den sist sjekket etter oppdateringer i 1969, og det er jo en liten stund siden. Da vi forsøkte denne prosedyren spratt oppdateringsvalget opp på skjermen idet vi var på vei tilbake til menyen for å sjekke etter oppdateringer. Det skal altså gå ganske fort å få varslingen etter at du har gått gjennom stegene.

Usikkert om bivirkninger

Oppdatert: En tidlig oppdatering på denne måten kan gi problemer med oppdatering av Android-apper gjennom Google Play. Den enkleste måten å løse dette på er å fjerne Google-kontoen fra mobilen, og å legge den til igjen. Etter det bør nedlasting og oppdatering av apper gå slik det skal.

Det er også mulig å oppdatere ved å laste ned filene selv. Her ser du hvordan.

Har du fått Android 4.3 på telefonen eller nettbrettet ditt? Syng ut i forumtråden under.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen