Sony SmartBand 2.
Sony SmartBand 2. (Bilde: Sony)

Slik er Sonys nye SmartBand 2

Aktivitetsarmbåndet er offisielt lansert.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sony lakk ved en glipp ut informasjon om SmartBand 2 i juni, men nå er selskapets neste generasjon aktivitetsarmbånd offisielt lansert. Det melder Sony i en pressemelding.

SmartBand 2 kommer til Norge i september og vil koste rundt 1100 kroner.

Armbåndet har en pulsmåler på innsiden.
Armbåndet har en pulsmåler på innsiden. Foto: Sony

Det nye armbåndet kan i likhet med konkurrenter som blant annet Fitbit Charge HR måle både aktivitetsnivå, søvn og puls – men ifølge Sony skal klokken ha et par andre ess i ermet.

– Vi hadde som mål å lage den mest avanserte wearable på markedet, sier Frank Otterbeck, Channel Marketing Manager i Sony Mobile Norge i pressemeldingen.

Måler stress

Pulsmåleren i SmartBand 2 jobber sammen med akselerasjonssensoren for å gi deg oversikt over både hvor god form du er i, samt spennings- og stressnivå gjennom dagen. Gange, løping og andre typer trening blir logget automatisk – samtidig med pulsen. Via en egen app kan du følge med på fremgangen. Første utgave av Sony SmartBand hadde ikke pulsmåler. 

SmartBand 2 kommer i fire ulike farger, men bare svart eller hvitt i første omgang.
SmartBand 2 kommer i fire ulike farger, men bare svart eller hvitt i første omgang. Foto: Sony

En egen vekkeklokkefunksjon vekker deg med vibrering på det mest optimale tidspunktet i søvnsyklusen, noe som etter sigende skal bidra til at du føler deg mer opplagt når du blir vekket. Dette er en funksjon vi kjenner fra blant annet Jawbones armbånd. Fitbit har også vekkefunksjon – men den vekker deg til fast tidspunkt, uten å prøve å finne det mest optimale tidspunktet.

Varsler fra mobilen

Via Lifelog-appen kan du følge med på aktiviteter, puls og søvn.
Via Lifelog-appen kan du følge med på aktiviteter, puls og søvn.

SmartBand 2 kan kobles til mobiltelefonen din og gi deg varsler om telefonsamtaler, e-poster eller SMS-er via vibrasjoner og LED-lys. Du skal også kunne styre musikken på telefonen med berøringer for å starte eller pause musikk og bytte sang. 

Det er også en funksjon som varsler deg med vibrasjoner om du kommer mer enn 10 meter unna mobiltelefonen eller nettbrettet ditt. Sony skriver dette er så du skal slippe å miste din Xperia-telefon eller -nettbrett, så vi er litt usikre på om dette er en funksjon som vil fungere på alle mobiltelefoner eller kun Sony-mobiler. Men under systemkrav skriver Sony at armbåndet skal fungere med alle Android-mobiler med Android 4.4 eller nyere, samt med iPhone med iOS 8.2 eller nyere. 

Batteritiden er oppgitt til to dager, og armbåndet er vanntett. Lading skjer via en MicroUSB-kontakt. Armbåndet vil komme i svart eller hvitt ved lansering, og senere kommer også rosa og lilla. 

Vi har testet en rekke aktivitetsarmbånd tidligere:

Sjekk også alle våre tester av treningsklokker på denne samlesiden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen