(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Slik er Samsungs råtass-skjerm for PC

Griselekker skjerm som koster en solid månedslønn.

Hardware.no/Berlin: Litt tidligere i år slapp Asus sin første 4K-skjerm beregnet for datamaskiner. Det var på mange måter startsignalet for det virkelig var ting på gang innen skjermutviklingen. Det har riktignok eksistert mindre 4K-paneler i lang tid allerede, men ingen har strengt tatt vært like kommersielt rettet som produktene fra Asus.

Samsungs skjerm er lekker forfra.
Samsungs skjerm er lekker forfra.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Nå er også Samsung kommet med på trenden, og slipper med det sin 4K-skjerm på 31,5 tommer. Dette er ikke bare den dataskjermen fra Samsung som har drøyest oppløsning, men også den fysisk største noensinne.

Mest for proffbrukerne

Skal vi tro Samsung rett er denne skjermen midt i blinken for dem som driver med bildebehandling, grafiske analyser eller videoredigering av 4K-innhold. For å få mest mulig riktig fargegjengivning er skjermen utstyrt med 25 seksjoner, der hver av dem har støtte for kalibrering i maskinvare.

Vi har en mistanke om at skjermen benytter Sharps 4K-panel, men ingen av Samsungs representanter kunne bekrefte eller avkrefte dette. Bildekvaliteten som ble presentert på IFA er i alle fall særs god, bildet er knivskarpt, og

Strøken bakside også.
Strøken bakside også.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Skjermen kommer i salg til bedrifter fra januar 2014, men vi før høre at de ikke vil nekte privatpersoner å kjøpe skjermen. Prisen er derimot såpass stiv, at denne skjermen neppe blir en storselger i forbrukermarkedet. Prislappen blir trolig på rundt 30 000 kroner i Norge.

En forsmak på neste år

Ifølge Samsung er denne skjermen på mange måter en forsmak på hva vi kan forvente oss av 2014-kolleksjonen.

Det er litt forskjellige tilkoblinger på skjermen, blant annet DisplayPort, dobbel DVI og en serie med USB. HDMI er det derimot ingen tilkoblinger for. Tilkoblingene er skjult bak et panel, for en renest mulig bakside,noe som Samsung omtaler som "Clean Back-design". Skjermen har i tillegg full pivot-funksjon, og muligheter for å justere høyden.

Det finnes flere dataskjermer med 4K: 
Her er Asus' bidrag til oppløsningsfantastene »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen