Slik er nettkaféene i teknohovedstaden Taipei
(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Slik er nettkaféene i teknohovedstaden Taipei

Legger listen rimelig høyt, hadde de bare vært lettere å finne.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Hardware.no/Taipei: Taipei er hovedstaden i teknologilandet Taiwan, og en rekke av de virkelig store selskapene enten har eller har hatt sitt utspring herfra. Asus, MSI og Gigabyte for å nevne noen. Går vi bare noen tiår tilbake var dette et helt annet samfunn, men beinhard jobbing har skapt fantastiske verdier og resultatet ser vi foran oss i dag.

Alt er riktignok ikke fryd og gammen, det sosiale støtteapparatet er omtrent fraværende, og det er enorme forskjeller på fattig og rik. En ting har de likevel felles, suget etter teknologi. Har du ikke råd til  eie kan det være et alternativ å leie, i alle fall for en kortere periode. På våre gatevandringer i Taipei kom vi over en Internettkafé, av en type som vi aldri har sett før. Dette var den reneste åpenbaring, og viser virkelig hvordan det kan gjøres.

Den var bortgjemt i 14. etasje i en tilfeldig bygning plassert ved en av de store gjennomfartsveiene i Taipei, ingen store skilt som vi er vant til. Samtidig er det selvfølgelig mulig at det var ett eller annet skrifttegn som avslørte hva som befant seg på utsiden. Den eneste grunnen til at vi i det hele tatt oppdaget stedet var at vi så en av maskinene gjennom ett av vinduene.

36 tommer, nedsenket i spesialbygget skrivebord. Sånn kan det gjøres!
36 tommer, nedsenket i spesialbygget skrivebord. Sånn kan det gjøres!Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Tastatur med både bokstaver og skrifttegn.
Tastatur med både bokstaver og skrifttegn.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

I tillegg til være en Interenettkafé var det også andre former for underholdning. Blant annet kunne du låne bøker, eller se på film i et eget avlukke. Kaffe og mat kunne du også få. På toppen av det hele var hele stedet kjølt ned med et luftkondisjoneringsanlegg. Men, tilbake til selve Internettkafebiten.

Hver plass var formet som et rimelig stort skrivebord, med en skikkelig stor, dyp og god stol. Her kunne man virkelig lene seg tilbake og surfe uhemmet rundt på alle avkrokene rundt om på nettet. Mellom hver plass var det også en tykk skillevegg, slik at et visst privatliv var sikret.

XP Professional, ikke akkurat siste skrik på operativsystemfronten, men det gjør jobben.
XP Professional, ikke akkurat siste skrik på operativsystemfronten, men det gjør jobben.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no
Geniale stoler.
Geniale stoler.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Selv om stolene i sort skinn var fantastiske var det nok skjermen som gjorde mest inntrykk. 36 tommer hadde hver plass til rådighet, og det å surfe på noe sånt er rimelig oppslukende. I tillegg til at skjermene var store var de bygget inn i skrivebordene, slik at hele skjermen var lent noe bakover.

Det var nesten for godt til å være sant, og det var selvfølgelig noe å utsette på det hele. Skjermene var begrenset til en oppløsning på 1920 ganger 1080 punkter, og når du sitter med noe slikt rett foran deg blir bildet raskt noe kornete.

Vi merket det veldig godt rundt om på flere nettsider. Sidene så veldig store og fine ut ved første øyekast, men vi lot oss raskt irritere over de kantete linjene som dominerte bildet.

Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Maskinene var heller ikke spesielt moderne, de bar snarere preg av å være mange år gamle. Dette var arbeidsstasjoner fra Asus, TW300-E5/PI4, som var moderne for ganske mange år siden. Disse var utstyrt med blant annet Windows XP, Intel Core Q9400 og 3072 MB minne. Til rent surfebruk fungerte det rimelig bra, og opplevelsen var det lite å utsette.

Ville du spille fantes det rigger for det også. Internettkaféen hadde flere rader med spillmaskiner, og selv om disse heller ikke var de mest moderne modellene på markedet duger de fint.

Spillmaskiner på rekke og rad.
Spillmaskiner på rekke og rad.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

De hadde litt forskjellige typer tilgjengelig, både tilsvarende som den vi satt på og noen andre AMD-baserte maskiner fra Acer. Skjermkortene var GeForce GTX 650-baserte varianter fra Gigabyte.

Sitteplassene rundt spillmaskinene var heller ikke like gjennomførte, her satt man på en lang rekke med helt vanlige bord. Avstanden mellom hver enkelt spiller var også mye mindre.

Det er flere steder i verden med spennende utleiemaskiner:
Bli med på vandring i Tokyos arkadehaller »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen