Slik er hverdagen til en vågal National Geographic-fotograf
(Bilde: YouTube/Mashable)

Slik er hverdagen til en vågal National Geographic-fotograf

Jimmy Chins mål er å ta bilder du aldri har sett før.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det finnes mange ulike typer fotografer, hvorav mange liker de stillferdige omgivelsene som for eksempel portrettfotografering innebærer, mens mange andre foretrekker å kombinere fotografering med eventyr.

Den amerikanske fotografen Jimmy Chin tilhører definitivt siste kategori. Chin er både særdeles atletisk og en meget kyndig fotograf som spesialiserer seg på pustberøvende bilder som blant annet leveres til det anerkjente magasinet National Geographic.

Jimmy Chin koster også på seg en selfie innimellom.
Jimmy Chin koster også på seg en selfie innimellom.Foto: YouTube/Mashable

Video gir innblikk i hverdagen

Nettstedet Mashable har nå fulgt Chin gjennom én dag for å få et innblikk i hvordan hverdagen fortoner seg for en fotograf som lever og ånder for å oppsøke de mest farefulle omgivelsene, kun for å sikre seg mest slående naturbildene. Resultatet ble en video som er lastet opp på YouTube.

I videoen definerer Chin seg selv som en «deltakende eventyrfotograf», og som det kommer tydelig frem i klippet er ikke fotografen av typen som «jukser» til seg gode bilder. Når det gjelder friluftsferdigheter er Chin først og fremst en klatreekspert, og bildene hans tas blant annet fra avsatser på stupbratte fjellvegger - gjerne uten sikring.

Mye utstyr

Slikt krever grundige forberedelser, og i videoen får vi blant annet et innblikk i den store mengden utstyr den djerve fotografen disponerer, og i treningsprogrammene han gjennomfører for å takle brasene ute i naturen og ta de unike bildene.

Om du ønsker å sjekke ut bildene hans kan du sjekke ut hjemmesiden hans, hvor du både finner en rekke stillbilder og svimlende videoer. Mashables video, som varer i 5 minutter, ser du under.

For de mindre atletiske er nok droner en bedre løsning:
Denne kameradronen kan følge etter deg på egen hånd »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen