Nå får vi enda flere inntrykk av hvordan Google Glass blir i praksis.
Teknofil
Nå får vi enda flere inntrykk av hvordan Google Glass blir i praksis. (Bilde: Project Glass / YouTube)

Slik er Google Glass i praksis

Google frigir nå instruksjonsvideoer til sine databriller.

Databrillene Google Glass er nå ute blant utviklere, og vi har allerede sett Glass-videoer fra felten.

Men hvordan fortoner brillene seg i praksis? Hvordan ser grensesnittet ut? Hvordan fungerer de i utgangspunktet? Google begynner nå å besvare disse spørsmålene, med den første av flere planlagte «bli kjent med Google Glass»-videoer på YouTube. Den første av disse videoene kan du se i bunnen av saken.

Sveip og trykk

Det første steget er naturligvis å ta på seg brillene. Deretter trykker du lett på høyresiden, på området som fungerer som en trykkflate vi kjenner fra bærbare PC-er.

Dette skrur på brillene og skjermen over det høyre øyet. Skjermen kan justeres, slik at den er tilpasset brukeren best mulig. Det første du ser er hjemmeskjermen, med klokkeslettet. På høyre og venstre side ser du andre «kort», og de er lagt opp som en tidslinje.

Høyre side viser ting som har skjedd, som beskjeder, videoer eller bilder. Venstre side viser framtidige hendelser, som for eksempel værvarsel eller et arrangement.

Du sveiper fram og tilbake på trykkflaten for å navigere, og trykker lett for å gå nærmere inn på det du ønsker – et trykk på et bilde gjør for eksempel at du kan dele det med dine venner på Google+. En sveip ned fører deg tilbake til tidslinjen.

Neste år

Grensesnittet ser ut til å føye seg inn i det vi er vant med fra smarttelefoniens verden, og burde derfor ikke by på tilvenningsproblemer når brillene kommer ut.

Google Glass er som nevnt allerede ute for utviklere, og det til den nette sum av 1500 dollar (8700 kroner). Forbrukerutgaven, altså varianten for deg og meg, skal angivelig komme i løpet av første kvartal 2014. Den endelige prisen på denne modellen er ennå ukjent.

Vil du se enda mer av databrillene i aksjon?
Se de første Google Glass-videoene »

I videoen nedenfor kan du se hvordan du kommer i gang med Google Glass:

(Kilder: Gizmodo, Übergizmo)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen