(Bilde: Mozilla/Amobil.no)

Slik er Firefox OS i bruk

Mozilla viser frem hvordan operativsystemet fungerer.

Mozilla, selskapet bak den populære nettleseren Firefox, viste for bare et par dager siden opp sitt nye operativsystem for mobiler, kalt Firefox OS. 

Fokus på webapplikasjoner

I motsetning til dagens andre mobile OS, slik som Apples iOS, Googles Android og Microsofts Windows Phone, vil Firefox basere seg på at alle apper utvikles i HTML 5.

Dette betyr i praksis at de alle er såkalte web-apper, men de vil fortsatt få tilgang til kjernefunksjoner i mobilen, slik som kamera, GPS-lokalisering og andre sensorer.

Mozilla har også brukt dette til å gjøre en litt annen vri på applikasjoner. De bruker nemlig søkene dine til å foreslå nye applikasjoner. Søker du for eksempel på en filmtittel, kan du få opp applikasjoner som hjelper deg å kjøpe kinobiletter eller lese filmanmeldelser.

Lite nytt

I videoen som Mozilla nå ha sluppet får vi en gjennomgang av en rekke funksjoner i operativsystemet. Mange av tingene som blir vist frem vil være kjent for de fleste.

Applikasjoner, låseskjerm og appbutikk er ting vi allerede forventer i et operativsystem for mobilen, og Mozilla innrømmer at de ikke prøver å revolusjonere markedet. 

Se videoen under for en demonstrasjon av det kommende operativsystemet:

Billigmobiler

Mozilla vil forsøke å levere et billig alternativ til de andre operativsystemene på markedet. De ser for seg at i såkalte "nye markeder", hvor de ikke har råd til det aller heftigste fra dagens mobilprodusenter, vil det være en stor interesse for billigmobiler med Firefox OS installert. 

For å gjøre dette mulig har Mozilla alliert seg med en rekke partnere, blant annet norske Telenor, som ser «et stort potensiale i et åpent, web-basert operativsystem».

Firefox OS er ikke den eneste nye mobilplattformen som introduseres i disse dager. Ubuntu har også entret mobilmarkedet, med sitt eget operativsystem.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen