Slik er det å nettsurfe på en 27 år gammel Mac
Teknofil
(Bilde: Rama / Wikimedia Commons)

Slik er det å nettsurfe på en 27 år gammel Mac

Gammel veteran henger med i tiden – såvidt.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Datamaskinen Macintosh Plus kom ut i 1986 – lenge før Internett ble allemannseie. Amerikaneren Jeff Keacher ville imidlertid sende den på nett for litt nymotens surfing, og klarte til slutt å få maskinen til å komme på en svært så tekstbasert versjon av Internett.

Ved hjelp av en prosessor klokket til 9 MHz, 4 MB RAM, 50 MB harddisk og en svarthvittskjerm på 512 x 384 piksler, satte Keacher i gang ferden mot å komme på nett. Han skaffet deretter nettleseren MacWeb 2.0, som «var gammel nok til å kjøre på Plus og ny nok til å håndtere HTML og snakke HTTP», men å koble maskinen til en ruter var litt verre.

Prøving og feiling

Løsningen gikk ut på en blanding av Raspberry Pi, gamle adaptere og annen elektronikk, før det ble en lang periode med prøving og feiling på datamaskinen. Etter enda litt mer programmering for å få MacWeb 2.0 til å godta HTTP 1.0, sto Internett endelig for dørene.

I videoen nedenfor kan du se Keacher besøke Wikipedia, i en svarthvit versjon, riktig nok. Tekst er imidlertid på plass, og det samme gjelder hyperlenker. At hastigheten er på syrupnivå er derimot en annen sak.

Kan også surfe på nett:
Denne Mac Pro-en er unik »

(Kilder: Keacher.com via Gizmodo)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen