Slik er den nye Facebook-appen

Slik er den nye Facebook-appen

Versjon 6.0 til iPhone og iPad har fått mange nyttige funksjoner.

Facebook 6.0 på iPhone.
Facebook 6.0 på iPhone.

Facebook har lansert versjon 6.0 av sin app for iPhone og iPad. Den nye versjonen inneholder en rekke nye funksjoner, blant annet for å håndtere nyhetsstrømmen bedre. Facebook har også ryddet opp i designen i appen, og det er nå større forskjeller i hvordan appen ser ut på iPhone i forhold til på iPad. 

iPhone-versjonen av appen er nå oppdatert med en ny nyhetsstrøm. Når du ruller helt til toppen av nyhetstrømmen har du nå en knapp som heter "Nyhetsoppdatering". Trykker du denne vil du få opp en liste som lar deg velge hva du vil se i nyhetsstrømmen. Du kan for eksempel velge å se fra alle venner, kun personer du "følger", fra grupper, kun bilder, kun personer som jobber i bestemte organisasjoner, eller bare de vennene du har merket som "bekjente".

I iPad-versjonen ser nyhetsstrømmen ikke så veldig annerledes ut enn før, og du har ikke mulighet til å spesifisere hva du vil se i nyhetsstrømmen på samme måte som på iPhone.

Chatte-hoder

En ny funksjon hos Facebook er Chat Heads ("Chattebobler"). Den nye iPhone- og iPad-appen har fått støtte for Chat Heads, men funksjonen er ikke tilgjengelig for alle brukere ennå. Undertegnede har ikke fått den, mens en kollega har den.

Slik ser Chat Heads og Stickers ut i den nye Facebook-appen på iPhone.
Slik ser Chat Heads og Stickers ut i den nye Facebook-appen på iPhone.

Med Chat Heads kan du ha samtaler gående med flere personer samtidig. Hver samtale vises som en liten boble som du kan dra rundt på skjermen. På grunn av begrensninger i iOS kan disse chatte-boblene ikke brukes utenfor Facebook-appen, slik du kan på Android, men det kan likevel være nyttig å kunne gjøre andre ting i Facebook samtidig som du har samtalen lett tilgjengelig.

En annen meldingsrelatert ny funksjon, er Stickers ("Etiketter"). Denne lar deg sende en slags emoticons til mottakeren – men mye større enn vanlige emoticons. Du trenger tilgang til Chat Heads for å kunne bruke også Stickers. Meningen er at du skal kunne laste ned pakker med flere Stickers etter hvert.

Av andre endringer skal det være ryddet opp i hvordan ulike knapper, som Liker-knappene, er plassert – slik at de skal være lettere å nå. Også tekststørrelsene som brukes rundt i appen er justert.

Den nye versjonen kan lastes ned herfra. Har du den forrige versjonen, går du til App Store og velger Oppdater.

Les også om Facebook Home, som gir deg full Facebook-integrasjon på mobilen

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen