Du har kanskje ikke tenkt over det før, men du er sikkert ganske lei av viberingsmønsteret på telefonen din.
Teknofil
Du har kanskje ikke tenkt over det før, men du er sikkert ganske lei av viberingsmønsteret på telefonen din. (Bilde: Niklas Plikk, Teknofil.no)

Visste du at du kan endre vibreringsmønster på mobilen din?

Tro oss, det gjør en forskjell!

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om telefonen er satt til lydløs, hører du den uansett godt når noen ringer. Bzzzzzzt, bzzzzzzt, bzzzzzzt. Vibreringen er ofte like høy som ringetonen, og omtrent alle som har en telefon har nøyaktig samme vibreringsmønster: Laaang vibrering, før det blir stille i ett sekund. Så enda en lang vibrering, før det blir stille. 

Men, visste du at du kan velge hvordan telefonen din skal vibrere? Du kan gjøre telefonen din hakket litt mer unik, og kanskje bittelitt mer nyttig, med et enkelt besøk til lyd-instillingene på iPhonen din. 

Slik gjør du det: 

Gå inn på Innstillinger --> Lyder --> Velg hvilken lyd du skal tilpasse. Du kan tilpasse vibreringen til hvilken varsling du vil, men i vårt eksempel er det den vanlige ringetonen som skal få et eget vibreringsmønster. 

Øverst i oversikten over ringetoner trykker du påVibrering. 

Du kan velge mellom en rekke forhåndsprogrammerte mønstre, for eksempel S.O.S eller hjerteslag (sistnevnte er ganske så hyggelig!), men det er helt i bunnen moroa starter. Der finner du nemlig knappen «Opprett ny vibrering».

 Der kan du trykke et vibreringsmønster akkurat som du vil ha det. Kanskje du vil at telefonen skal dure i takt med ringentonen din, eller kanskje vibrere ut hemmelige morsekoder - valget er ditt.

Når du er ferdig kan du «føle» det nye vibreringsmønsteret ditt ved å trykke på «Spill». Hvis du er fornøyd er det bare å lagre mønsteret ved å trykke «Arkiver»

Også mulig for Android

Hvis du har en Android-mobil kan du gjøre mye av det samme, men fremgangsmåten er ikke lik for alle modeller. Samsung-mobiler har nesten nøyaktig samme fremgangsmåte som iPhone, hvor du må gå inn på Lyd-innstillingene, og så velge vibreringsmønster.

Hvis du har en annen type Android-mobil, eller du vil ha enda litt mer kontroll over vibreringsmønstrene, kan du laste ned en app. Her finnes det flere apper å velge mellom, men den mest populære ser ut til å være Good Vibrations.

Lær deg mer: 
Fem triks alle iPhone-eiere bør kunne »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen