TIPS: Slik bør du sikre mobilen
Tips

Slik bør du sikre mobilen

Disse sikkerhetsinnstillingene bør du vite om.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sikkerhetsbransjen snakker mye om spionprogrammer, trojanere og annen "ondsinnet programvare" som kan forårsake all verdens problemer om mobiltelefonen din blir infisert. Men i virkeligheten er det største sikkerhetsproblemet med mobiltelefoner, at telefoner ofte mistes eller blir stjålet. Dermed risikerer du at sensitiv informasjon kommer på avveie.

Les også: Slik sikrer du deg mot Android-søppel

Her er noen grunnleggende tips for hvordan du sikrer mobilen din:

1. Skru på autolås på skjermen. På iPhone finner du dette under Innstillinger -> Generelt -> Autolås. På en Android-mobil går du først til Hjem-skjermen og trykker Meny-tasten. Trykk så Innstillinger -> Sted og sikkerhet -> Angi skjermlås (menyelementene kan ha litt ulikt navn avhengig av hvilke telefon du har).

2. Skru på kodelås, slik at du må bruke pinkode for å låse opp mobilen etter en bestemt tid. På iPhone finner du det under Innstillinger -> Generelt -> Kodelås. Du kan velge om du vil at mobilen skal kreve kodelås umiddelbart etter at skjermen er låst, eller om kode kun skal være nødvendig etter en gitt tid. På en Android-mobil finner du dette under Innstillinger -> Sted og sikkerhet -> Angi passord. Det kan være en fordel å velge samme kode som PIN-koden til SIM-kortet ditt, så har du én ting mindre å huske på.

3. Lagrer du kontaktlisten din hos Google (på en Android-mobil) eller på bedriftens Exchange-server (e-postserver) i stedet for kun på mobilen, mister du ikke kontaktene selv om mobiltelefonen skulle komme på avveie. På iPhone kan du også prøve Apples iCloud-tjeneste, for å lagre kontakter, notater, bilder og annen informasjon online – slik at du ikke mister det om telefonen skulle bli borte.

4. Ikke koble deg til usikrede trådløse nettverk.

5. Skulle en mobiltelefon komme på avveie, finnes det løsninger for å spore telefonen eller fjernslette den. På iPhone kan du benytte den medfølgende Find my iPhone-tjenesten, har du en Android-mobil finnes det tilsvarende tredjeparts løsninger. Vi vil komme nærmere inn på denne typen løsninger i en artikkel senere denne løsningen.

Les også tidligere mobiltriks her:

Vi kommer med flere tips de neste dagene. Imens kan du lese våre guider på disse sidene. Der finner du blant annet den populære Android-skolen, guide til treningsapper og sju tips som lurer mobiltyven.

Har du noen smarte mobiltriks du vil dele med leserne? Bruk kommentarfeltet under artikkelen, eller send et tips til tips@mobilen.no

Norges beste mobilabonnement

Mai 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen