(Bilde: John Karakatsanis / Flickr)

Slik blir TV-framtiden

200 4K-kanaler og 140 millioner 4KTV-er innen 2020.

TV-er med superoppløsningen 4K UHD har allerede begynt å dukke opp i norske butikkhyller, og mer skal det bli: Konsulentfirmaet IHS Electronics and Media spår nemlig at verden vil ha 200 4K-kanaler og 140 millioner 4KTV-er innen 2020.

Hvis analysen er korrekt, innebærer det at 4K får en langt raskere utbredelse enn den nåværende standarden, Full HD. Sistnevnte fikk bred utbredelse først i 2006 – hele seksten år etter at teknologien ble vedtatt som en standard i 1990.

Produsentene presser på

Ifølge IHS er det produsentene som gjør at utviklingen går raskt framover. Enorme TV-er med stadig synkende priser gjør seg mer og mer gjeldende på markedet, og hvis produksjonen av 4K-innhold skal være liv laga, må rundt tre prosent av alle hjem ha en 4KTV. Dette vil skje på verdensbasis om fem år, altså i 2018.

En av flaskehalsene hittil har vært mangelen på kompatible mediebokser fra TV-leverandører, men også disse begynner nå å få økt utbredelse. Dermed er veien mer eller mindre klar for inntoget til 4K før tiåret er omme.

Flere friske spådommer:
Dette kan skje de neste 150 årene »

(Kilde: HDTVtest)

Kommentarer (3)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen