(Bilde: [10:03:54] Jørgen Nilsen: iStockPhoto/Hardware.no)

Slik blir trolig Intels nye Extreme-prosessor

Har dukket opp i amerikansk nettbutikk.

Selv om Intel har lansert sin 4. generasjon prosessorer, Haswell, slipper selskapet tilsynelatende snart et nytt familiemedlem i sin forrige generasjon, som hadde kodenavnet Ivy Bridge. For nå ser ut ut til at både spesifikasjoner og pris er klare for nye Ivy Bridge-E, melder Brightsideofnews

Det er den amerikanske nettbutikken Bottom Line Telecommunications har nemlig lagt ut modellen i7-4930K for salg på sin nettside. 

Fortsetter med seks kjerner 

Bottom Line Telecommunications har den nye Ivy Bridge-E til salgs. Men beholdningen raset ned mens vi skrev saken. .
Bottom Line Telecommunications har den nye Ivy Bridge-E til salgs. Men beholdningen raset ned mens vi skrev saken. .

Ut i fra spesifikasjonene i nettbutikken kan vi se at Intel fortsetter der de slapp med Sandy Bridge-E, med det de kaller Hexa-Core i sin nye Ivy Bridge-E, hvilket betyr at vi finner totalt seks kjerner som hver har en klokkefrekvens på 3,4 GHz. De seks kjernene har støtte for Hyber-Threading, som gjør at hver kjerne kan tygge unna flere prosesser samtidig. 

De seks kjernene har hver seg fått 1,5 MB med dedikert L2-cache, samt at i7-4930K i tillegg har 12 MB med delt L3-cache til rådighet. For å kunne bruke den nye modellen til Intel må du ha et hovedkort med LGA 2011-sokkel. Det står ikke nevnt noe om effektforbruken, men vi håper det er betydelig lavere enn AMDs nye råtass

Kun i USA

Intels nye Ivy Bridge-E ligger ute for salg hos den amerikanske nettbutikken Bottom Line Telecommunications, men det er også kun er vi finner den til salgs. Bare de siste ti minuttene har antall tilgjengelige eksemplarer falt fra 30+ til kun 5 stykker i skrivende stund. 

Nettsiden forlanger i overkant av 600 amerikanske dollar, eller rundt 3600 norske kroner for Ivy Bridge-E i7 4930K – men om dette er den offisielle prisen kan vi ikke si noe konkret om.

Er du på jakt etter det nyeste fra Intels prosessorfamilie? 
Les vår test av Intel Core i5 4670K »

(Kilde: Brightsideofnews)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen