Toshiba Satellite U50t. (Bilde: Toshiba)

Slik blir Toshibas nye Ultrabook

Slipper endelig en 15-tommers supertynn PC.

Toshibas har flere Ultrabook-PC-er på markedet, som for eksempel den fjærlette modellen Satellite Z930, men har hittil hatt til gode å ta steget opp til 15-tommerssegmentet i denne kategorien bærbare.

Det har den japanske PC-produsenten bestemt seg for å rette på. Nå lanseres nemlig selskapets første Ultrabook med en skjermstørrelse på 15,6 tommer.

Satellite med Haswell

Modellen heter Satellite U50t og skal friste laptop-folket med det Toshiba mener er en kombinasjon av grei ytelse, elegant innpakning og overkommelig pris.

Ytelsen er imidlertid noe uviss, for prosessoralternativene er foreløpig uspesifiserte. De er dog fra Intels Haswell-familie og akkompagneres av den integrerte grafikkløsningen HD 4400. Maskinene kan leveres med opptil 16 GB minne og en harddisk på maksimalt 1 TB.

Tilkoblingsmulighetene inkluderer to USB 3.0-innganger, én USB 2.0-inngang, HDMI-inngang med støtte for 3D-TV og Bluetooth 4.0. Støtte for Intels Wireless Display og Miracast er også på plass, som gjør deg i stand til trådløs overføring av video til for eksempel en TV eller projektor som støtter teknologien.

Tilgjengelig neste måned

Ellers er dekselet til Toshibas nye Ultrabook laget i sølvbørstet aluminium, og på undersiden finnes det ifølge pressemeldingen et «teksturert mønster» som skal sørge for god fysisk holdbarhet for folk som drasser PC-en mye rundt. Tastatur-baklys er også på plass.

Satellite U50t måler 37,7 cm x 24,9 cm x 2,1 cm, og vekten er på 2,3 kilogram. Batteritiden er oppgitt til syv timer, og skjermen er for øvrig Windows 8-klar med ti punkts berøringsstøtte.

PC-en skal bli tilgjengelig i norske butikker fra begynnelsen av oktober, og prisen begynner på 5990 kroner. Se flere bilder under, eller gå til Prisguide for å få en e-post når maskinen kommer i salg.

Asus slipper også snart en ny Ultrabook:
Den nye Zenbooken er både lekker og høyoppløst »

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)
(Bilde: Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen