Nye Spotify får en løpefunksjon med tilpasset musikk.
Nye Spotify får en løpefunksjon med tilpasset musikk. (Bilde: Spotify)

Slik blir splitter nye Spotify

Musikktjenesten lanserer en rekke nye funksjoner – deriblant video.

I en rykende fersk pressemelding kunngjøres det nå at den populære musikkstrømmetjenesten Spotify får en kraftig oppgradering med en rekke nye funksjoner. Den nye versjonen tar sikte på å fange inn atter nye brukere og tilby vesentlig større bredde enn tidligere.

Den splitter nye Spotify-versjonen, som selskapet selv drister seg til å kalle den «mest underholdende noensinne» vil blant annet by på en helt ny startside, en ny løpemodus for de treningsglade og ikke minst videoklipp. Det betyr altså at tjenesten nå inntar nytt territorium.

Originalinnhold

Som et viktig ledd i den nye oppgraderingen skal Spotify også nå tilby en mengde originalinnhold i form av noe selskapet har kalt «Spotify Originals», som blant annet byr på eksklusive radioshow med artister, podcasts og diverse videoer. Blant originalvideoene som tilbys er et program kalt «The Drop», hvor artister forteller hvordan de laget sitt nyeste album. 

Den nye Spotify-versjonen får originalt lyd- og bildeinnhold.
Den nye Spotify-versjonen får originalt lyd- og bildeinnhold. Foto: Spotify

Spotify har inngått samarbeid med en rekke partnere for levering av det nye lyd- og videoinnholdet, blant andre TV-kanalene ABC, NBC, BBC og Comedy Central, som skal levere både underholdning og nyheter på tjenesten.

Den nye løpemodusen, «Spotify Running», fungerer ved å benytte historikken din og preferansene dine til å sy sammen den optimale løpemusikken. I tillegg til dette vil funksjonen imidlertid også inkorporere originale låter som er laget spesifikt for løping, og disse skal være komponert av blant annet kjente DJ-er.

«Intelligent» startside

Løpemodusen er også i stand til å registrere tempoet ditt mens du løper, for deretter å finne musikk som er tilpasset tempoet. Denne nye modusen er i ferd med å bli rullet ut til norske iPhone-brukere nå, men videoinnholdet vil i første omgang kun bli tilgjengelig i Storbritannia, Sverige, Tyskland og USA. Det er uvisst når Norge står for tur.

Ellers skal den nye Spotify-versjonen altså også by på en ny startside, døpt «Now». Den nye startsiden har som formål å servere deg den riktige musikken til alle døgnets tider og i enhver situasjon, ved å lære seg preferansene til brukeren på en grundig måte slik at anbefalingene blir mest mulig treffsikre. Spotify skal blant annet ha brukt musikkeksperter for å gjøre musikken så relevant som mulig. 

I likhet med videoinnholdet vil også den nye Now-startsiden bli tilgjengelig i Storbritannia, Sverige, Tyskland og USA i første omgang, men Spotify skriver i pressemeldingen at den norske lanseringen er rett rundt hjørnet. For mer informasjon kan du sjekke ut lanseringsvideoen til nye Spotify og en introduksjon til den nye løpemodusen under.

Apple lanserer snart en farlig konkurrent til Spotify: I den forbindelse ønsker Apple å kvitte seg med Spotifys gratisstrømming »

(Kilde: Pressemelding) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen